Tarsus »

Can, ‘hızlı tren projesine karşı değiliz, ama!’ dedi

Can, Tarsus’a yapmak istediği 4 şeritli hızlı tren projesine karşı olmadıklarını, projenin iyi etüt edilmesi gerektiğini, aksi halde Tarsus’un iki bölünemeyeceğini kaydetti.


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ulaştırma Bakanlığı’nın Tarsus’a yapmak istediği 4 şeritli hızlı tren projesine karşı olmadıklarını, projenin iyi etüt edilmesi gerektiğini, aksi halde Tarsus’un iki bölünemeyeceğini kaydetti. Can,  Bengütürk televizyonunda Tarsus’u anlattı.

Televizyoncu Mahmut Tülek'in hazırlayıp sunduğu ve Bengü Türk TV’de yayınlanan "Memlekette Ramazan" adlı programı Eshab-ı Kehf’te gerçekleştirildi. Tarsus’un tarihini anlatan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un ilklerin kenti olduğunu söyledi. Başkan Can,  Tarsus, dünyanın ilk üniversitelerinden birinin kurulduğu, dünyadaki en eski kanalizasyon sistemlerinden birisinin uygulandığı, Türkiye’de ilk hidroelektriğin üretildiği, ilk dokuma fabrikası ve ilk Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu, Türkiye’deki tek peygamber kabrine sahip, Roma Dönemi’nde Kilikya’ya başkentlik yapmış bir şehir olduğunu belirtti. Gündemle ilgili açıklama yapan Başkan Can, Ulaştırma Bakanlığı’nın Tarsus’a yapmak istediği 4 şeritli hızlı tren projesine karşı olmadıklarını, projenin iyi etüt edilmesi gerektiğini, aksi halde Tarsus’un iki bölünemeyeceğini kaydetti. Yapılan ve yapılacaklar hizmetleri de anlatan Başkan Can, projelerine hızla devam ettiklerini söyledi.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, Mersin ve ülke siyaseti hakkında konuşma yaptı. YKB

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.