Tarsus »

Ağlara Takılarak Ölen Çok Sayıda Deniz Canlısı Kıyıya Vurdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde gemilerden atıldığı iddia edilen ağlara dolanarak ölen çok sayıda deniz canlısı kıyıya vurdu.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin'de bilinçsiz avcılık yüzünden deniz canlıların nesli, tükenmekle karşı karşıya kalıyor. Tarsus ilçesinde gemilerden çöp diye atılan ağlara sapan balığı, caretta caretta yavrusu, vatoz gibi balıklar takılarak ölü halde kıyılara vurdu.
 
 
"FACİA İLE KARŞILAŞTIK"
 
Tarsus'ta ağlara dolanmış olarak ölen birçok önemli deniz canlısının sahillere vurmasıyla ilgili açıklama yapan Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, "Maalesef Tarsus sahillerinde bir facia ile karşılaştık" dedi.
 
 
"BUNUN ADI KATLİAM"
 
Dokucu, "Gemilerden çöp diye atıldığını düşündüğümüz bu ağa, çok sayıda sapan balığı, caretta caretta yavrusu, vatoz gibi balıklar takılmış. Ağdan kurtarılmadıkları için hepsi de ölmüş ve bu halde sahile vurulmuş. Bunun adı katliamdır. Çok acı bir durum maalesef." şeklinde konuştu.
 
 
"BİLİNÇSİZ AVCILIĞIN GELDİĞİ NOKTA"
 
Dokucu, bu tablonun Tarsus sahillerinde bilinçsiz avcılığın geldiği noktayı göstermesi açısından da çok önemli olduğunu kaydederek, "İşte bizim mücadelemiz tam da buna karşı. Bizler elimizden geldiğince bu işlerin önüne geçmek istiyoruz. Elbette hiçbir zaman bitmeyecek ama biz ne kurtarabilirsek gelecek nesillerin hakkını korumuş gibi hissediyoruz kendimizi. Bu türlerin birçoğunu göremeyecek belki de gelecek nesiller. En azından o yavru carettayı kurtarabilirlerdi." ifadelerini kullandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.