Korsan emlakçılara dikkat
Kiralık ev vaadiyle dolandırıcılık yapan korsan emlakçılara karşı uyarılarda bulunan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, Emlak Yasası'nın çıkması gerektiğini söyledi.
@mersinhaber 'i takip et
Son zamanlar birçok yerde ortaya çıkarak kiralık ev vaadiyle dolandırıcılık yapan korsan emlakçılara karşı uyarılarda bulunan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Emlak Yasası'nın kesinlikle çıkması gerektiğini söyledi.
Vatandaşların korsan emlakçılara karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyen Yavuz Selim Madenli, Adana'da bir ay içinde 15 kişiden kiralık ev vaadiyle 17 bin lira dolandırdığı ileri sürülen emlakçının tutuklandığını açıkladı.
Madenli, “Korsan emlakçılar sektörde oluşturdukları haksız rekabetin yanı sıra mesleki itibarımızı da olumsuz yönde etkiliyor. Kayıt dışı çalışarak hem devletimizi zarara uğratıyor hem de sektörde huzurlu çalışma ortamını ortadan kaldırıyorlar. Bu kişiler sektörümüze ve devletimize yaşattığı zararın yanı sıra vatandaşlarımızı da mağdur ediyorlar.” dedi.
Adana’da iflas eden bir emlakçının vatandaşları 17 bin TL dolandırdığını söyleyen Madenli, “Emniyetin yaptığı takip sonucunda daha önce emlakçılık yapan ancak iflas eden U. T'nin internet üzerinden verdiği eski kiralık dairelerin ilanlarını internetten kaldırmayarak kendisini arayan müşterileri eve götürüp gösterdiği, kiracının kısa sürede çıkacağını söyleyip müşterilerden kaparo adı altında 750 ile 3 bin lira arasında para aldığını belirledi. Vatandaşlarımız bu gibi fırsatçılar karşısında dikkatli olması gerek. Burada öncelikli görev tabi ki devletimize düşüyor. Emlak Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi kaçınılmaz.” diye konuştu.
"Emlak Görme Formu yasal zorunluluktur"
Vatandaşların konut, arsa vs. alırken ya da kiralarken emlakçıların belgelerini görmesi gerektiğine dikkat çeken Madenli, “Emlak Görme Formu yasal zorunluluktur. Bu form ile vatandaş da emlakçı da güvenli bir şekilde alış veriş yapabilirler. Vatandaşın bu forma imza atmaları konusunda çekinmemeleri gerekiyor. Bu formda; arsaysa, ada parsel, metrekare ise fiyatı yazar. Açık adresleri yazar. Bu form; hem alıcıyı, hem de emlakçıyı koruma amaçlıdır. Eğer bu daireyle ilgili bir sorun yaşanır ise alıcı, 'ben bu daireyi alırken emlakçı bunu bana söylemedi' diyerek hakkını arayabilir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)