Tarsus »

Şehit evlatlarının odasını müzeye dönüştürdüler

Mersin'in Tarsus ilçesinde, yaklaşık üç ay önce şehit olan Uzman Onbaşı Sabri Acem'in ailesi, oğullarının anısını yaşatmak için, evlerinin bir odasını müzeye dönüştürdü. Odada, şehidin eşyaları ile fotoğrafları sergileniyor.


@mersinhaber 'i takip et
26 yaşındaki Uzman Onbaşı Sabri Acem, 24 Mart 2016'da, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu.
 
Evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan ailesi, Tarsus'taki evlerinin bir odasını müzeye dönüştürdü. Odada, şehitten geriye kalan eşyalar ve fotoğrafları sergileniyor.
 
Her gün odaya giren anne Seval Acem ile baba Erkan Acem, adeta evlatlarıyla hasret gideriyor. Odada, şehidin yatağı ay yıldızlı bayrakla sarılı bulunuyor. Yatağın üstünde ise şehidin fotoğrafları yer alıyor.
 
Camlı dolaplarda ise şehidin kullanmış olduğu bazı kişisel eşyaları, telefonu, bilgisayarı, resmi günlerde giydiği üniforma, şehit düştüğünde üzerinden çıkan son sigarası, şapkası ve kepi ile görevi sırasında çektirdiği fotoğraflar bulunuyor. 
 
Şehidin anılarla dolu odasına sıkr sık girdiklerini belirten anne Seval Acem ile baba Erkan Acem, sürekli teröre lanet okuyup şehit evlatları ile tüm şehitlere dua ettiklerini söyledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.