Ekonomi »

Mersin'de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Mersin Valiliği koordinasyonunda Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kurumlar vergisinde 2015 yılı birincisi Botros Levante Uluslararası Taşımacılık şirketi olurken gelir vergisi lideri de İskender Botros oldu. Mersin Valiliği koordinasyonda Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mersin 2015 yılı vergi rekortmenleri ödül töreni Divan Otel'de gerçekleşti.
 
Törene Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin vergi dairesi başkanı Adem Güngör, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, MESİAD YİK Başkanı Hasan Hüseyin İpek, diğer STK başkanları, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan, kent protokolü ile iş dünyasının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör yaptı. Ödedikleri vergilerle ülkemizin refahı ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan vergi mükelleflerini taltif için bir araya geldiklerini belirten Güngör, "Hizmet alan her kesimi memnun etme gayretindeyiz. Bu bağlamda gelir idaresi başkanlığınca vergilendirme işlemlerinde interneti etkin şekilde kullanmayı sağlayacak projeler hayata geçirilmektedir.Mükelleflerimizin vergiye uyum maliyetini azaltmak için elektronik hizmetlerimiz sürüyor.Kayıt dışı ekonominin azaltılmasına yönelik diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalarımız var. Tüm kesimlerin katkısıyla bu mücadele mümkün olabilir. kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz kararlı şekilde devam edecektir. " şeklinde konuştu.
 
Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun da konuşmasında,"Burada sanayiciler iş adamları var.Yani ülkemizin ve mersinin büyümesine, gelişmesine, istihdam ve üretimine katkı sunan kardeşlerimiz var. Hepinizi yürekten terbi ediyoruz. Bu işletmelerinizin giderek büyümesini, daha iyi gelirler elde etmenizi temenni ediyorum. sizin kazançların ulusun kazancıdır .Sizin vergileriniz eğer ülkemizin ekonomik refahının artmasını, barajlarımızın dolmasını istiyorsak, çocuklarımızın daha güzel okullarda eğitim görmesini istiyorsak, yaşlılarımızın daha iyi bakım almasını istiyorsak bunların temeli bu kaynakları temin etmek. Petrol doğal gazımız olmadığına göre siz değerli yüreği bu ülke için çarpan kardeşlerimizin üretimi sayesinde olacak. önemli işler yapıyorsunuz. bu çalışmalarınız inanıyorum ki Mersin'in bu konuda tüm iş adamlarımız sanayicilerimiz buradayken, Türkiye'nin şu anda en önemli bakanlığını temsil ediyorsunuz. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır. Siz de üretiminizle istihdamınız la bu ülkeye çok hayırlı hizmetler yapıyorsunuz. Allah bu hizmetlerinizi devam ettirsin." dedi
 
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da konuşmasında, küreselleşmenin egemen olduğu çağımızda bilginin, sermayenin hızlı dolaşımın teknolojinin baş döndürücü gelişimiyle hem ülkemizde hem de dünyada birçok alanda büyük bir ekonomik dönüşüm süreci yaşandığını belirterek, "Ülkemizin dünyada söz sahibi olma konumunu daha da güçlendirme hedefinde olan hükumetimiz, ekonomide yaşanan bu dönüşüm sürecini iyi analiz ederek ekonomimizde özellikle son dönemlerde sağlanan büyümeyi kalıcı kılmak için gerekli tüm enstrümanları kullanmaya devam etmektedir. Bu doğrultuda hükumetimiz kentlerimizin ve iş insanlarımızın rekabetçilik düzeylerini artırabilmek için katma değerli üretimi temel alan bilgi ve teknoloji düzeyi yüksek Arge ve İnovasyona dayalı üretimi teşvik eden birçok alanda düzenlemeleri hayata geçirmektedir" dedi .
 
 
Mersin'in 2015 yılında 7.8 milyar liralık vergi tahsilatıyla ülkemizin 6. ili olarak bu bilinci ortaya koyduğunu belirten Çakacak, "Mersinlinin üretkenliğinin diğer rakamsal göstergesi ilden yapılan dış ticaret rakamlarıdır. 2015’te gümrük kapılarından 7.3 milyar dolarlık ihracat ve 12.5 milyar dolarlık ithalat olmak üzere toplam 19.8 milyar dolarlık dış ticaret gerçekleştirilmiştir. Yine geçen yıl kanuni merkezleri Mersin'de olan 1.4 milyar dolarlık ihracat ve 1.2 milyar dolarlık ithalat olmak üzere 2.6 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine ulaştı.
 
Bu değerler Mersinli ve Mersin'e gönül veren iş insanlarımızın firmalarımızın azimle başarılarının göstergesi. Bu başarı sonucu daha çok üretim ve daha fazla istihdam sağlamakta ve refah düzeyi artmaktadır. Bu başarıyı anlamlı ve saygıdeğer görüyoruz. Mersin'in ülke ekonomisine katkısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inancımızı güçlendirmekte. "dedi Mersin’de 2015 yılında 7,8 milyar liralık vergi toplandığını açıklayan Mersin Valisi Özdemir Çakacak konuşmasında toplanan paraların 7 milyar lirasının yine Mersin’de harcandığını söyledi. Konuşmaların ardından dereceye giren vergi rekortmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Konuşmaların ardından dereceye giren rekortmenlere ödülleri verildi.
 
Kurumlar Vergisi birincisi Botros Levante Uluslar arası Taşımacılık olurken ikinci Opus Mersin İç ve Dış Ticaret, üçüncü ise Mersin Denizcilik Faaliyetleri A.Ş oldu. Gelir Vergisi rekortmenlerinde ise İskender Botros ilk sırayı alırken Mehmet Hanefi Küçük ikinci, Mişel Şaşati ise üçüncü oldu.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.