Tarsus »

Tarsus Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Tarsus Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.


@mersinhaber 'i takip et
02/05/2016 tarih ve 2016/5-1 sayılı Meclis Zabıt tutanağının oylanmasının ardından çeşitli müdürlüklerinden gelen evraklar görüşülüp karara bağlandı.
 
 
Meclis, Şehitishak, Dedeler, Kemalpaşa, Fevziçakmak, Yunacık ve Mahmutağa mahallelerinde bulunan mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan taşınmazların 5393 sayılı belediye Kanununun 18’inci maddesinin (e) bendine göre satışına, takasına, 3 yıldan fazla kiralanmasına yada kat karşılığı değerlendirilmesine belediye encümenince karar verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
 
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edilen mecliste komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasına geçildi.
 
 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, gündemle ile ilgili açıklamalar yaptı.
 
 
Başkan Can, belediye hizmetleri ve projelerinden bahsettikten sonra Devlet Demiryollarının hızlı tren projesinde Tarsus’ta yaşayan herkesten duyarlılık beklediğini belirtti.
 
 
Başkan Can, “En önemli gündemlerimizden biri şu anda Devlet Demiryollarının hızlı tren projesidir. Meclis üyelerimizden, vatandaşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan, oda ve derneklerimizden, bütün insanlarımızdan duyarlı olmaları ve bizim endişelerimize destek vermelerini istiyoruz. Pazartesi günü yaptığımız basın toplantısında da bahsettim. Basın bu konu da çok hassas davrandı ve davranmaya da devam ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz diyoruz Gazipaşa’dan olmuyorsa, yayaların en fazla geçtiği yer Mithatpaşa, Meydan Dürüm, Sunay Atilla, Yeşilyurt. Gazipaşa’yı geçtikten sonra Mithatpaşa hemzemin geçidinden yerin altına girsin ve mezarlığın oradaki hemzemin geçide varmadan tekrar yer üstüne çıksın. Böyle olursa biz üstteki yeri Tarsus Belediyesi olarak gençlerimizin vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolu şeklinde yapmayı taahhüt ediyoruz. Yeter ki bu 2 km.lık alanda tren yerin altına alınsın. Biz projeye karşı değiliz, biz hizmete karşı değiliz. Biz olabilecekleri anlatıyoruz ve destek istiyoruz” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.