Tarsus »

Halk Eğitim Merkezi yıl sonu genel sergisi

Kültür Merkezi büyük salonda ve sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, açılış öncesi kurslarla ilgili sunum, halk oyunları ve okulların gösterileri ve mini konserler ilgiyle izlendi.


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün 2015-2016 eğitim yılı geleneksel yıl sonu genel sergisi açıldı.

 

Kültür Merkezi büyük salonda ve sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, açılış öncesi kurslarla ilgili sunum, halk oyunları ve okulların gösterileri ve mini konserler ilgiyle izlendi.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy , Halk Eğitim Merkezleri'nin toplumun en önemli kalkınma araçları olduğunu belirterek, hayat boyu öğrenme proğramlarının hedefi doğrultusunda yaptıkları çalışmaları sergilemekten memnunluk duyduklarını söyledi.

 

Bu kurslarla Tarsus’ta yaşayanlara bilgi, beceri ve meslek kazandırdıklarını belirten Mehmet Gürsoy, “Bu bağlamda 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde Tarsus genelinde 170 farklı alanda bin 026 kurs açtık. 20 bin 332 kursiyerimizi sertifika sahibi yaptık. Bunun yanında açık lisemizde 7 bin 300 öğrenci, açık orta okulumuzda ise bin 600 öğrenci eğitim görmektedir.” Dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise konuşmasında, Halk Eğitim merkezleri’nin en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman, her yerde herkese sunduğunu belirterek, “Hayatın her alanında insanların yaşamını kolaylaştıran Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaymakam Bekir Atmaca ise, 7’den 70’e her grubundan vatandaşa eğitim veren Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü’nün spor, sanat ve el becerileri kursları ile aile bütçelerine de katkı sunduğunu söyledi.

 

Kaymakam Atmaca, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz her zaman, her yerde, her zaman herkes için eğitim sloganıyla kurslarını sürdürmektedir. Bu yıl 20 bin kişiyi setfika sahibi yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzü ve tüm çalışanlarını kutluyor, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Atmaca ve eşi ile beraberindeki heyet serginin açılışını yaparak,  sergiyi gezdiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.