Spor »

Modern Olimpiyatlar

Modern Olimpiyat oyunlarının modernleşmesi demek aslında ilk başlangıcından bu yana süre gelen olimpiyat oyunlarının kategorize edilerek dönemlere göre ayrılması ve olimpiyatlara katılan oyunların çeşitliliğini kapsar.


@mersinhaber 'i takip et

Modern Olimpiyat oyunlarının modernleşmesi demek aslında ilk başlangıcından bu yana süre gelen olimpiyat oyunlarının kategorize edilerek dönemlere göre ayrılması ve olimpiyatlara katılan oyunların çeşitliliğini kapsar. Olimpiyatlar spor etkinliklerinin düzenli olarak belli periyotlarda gerçekleşmesi ve katılım sağlanan spor dallarında başarı göstererek derece alanlara Altın, Bronz ve Gümüş madalyalar verilir.

 

Dünya genelinde bir çok spor etkinliğini barındıran olimpiyatlar dört yılda bir düzenlenirken uluslararası olması nedeniylede ülkeler arasındaki spor faaliyetlerindeki başarının bir göstergesi olmuştur. Mevsimlere ve dönemlere göre de Yaz ve Kış Olimpiyatları kategorisi de oluşmuştur. Uluslararası Modern Olimpiyatlarda son bilgilere göre 200'ü aşan katılımcı ülke ile kendi dallarında müsabakalara katılan ve derece almaya çalışan binlerde sporcunun katıldığı spor etkinliğidir. Modern Olimpiyatlar her dört yılda bir farklı ülkelerde spor etkinliğidir.

Olimpiyatların organizesini olympic.org internet adresinden resmi olarak yayın yapan  Olimpiyat Komitesi yaparken maliyetleri ise tamamen farklı fonlardan karşılanır. Olimpiyatların son bulması ile dallara ayrılan spor faaliyetlerinde derece alan sporcular ve temsilcisi olduğu ülkelere Altın, Bronz ve Gümüş madalya verilir.

 

Modern Olimpiyatların temelleri aslında Antik Olimpiyatlara dayanır ve MÖ. 8. yüzyılda Olimpiya'da gerçekleştirilen antik oyunlara dayansa da modern oyunların ilki 1896 yılında, Pierre de Coubertin'in Uluslararası Olimpiyat Komitesini (kısaca IOC) kurması sonrasında gerçekleştirildi. 1924 yılında, kış sporları etkinliklerinin yer aldığı Kış Olimpiyatları düzenlenmeye başlandı. I. Dünya Savaşı sebebiyle 1916'daki oyunlar, II. Dünya Savaşı sebebiyle ise 1940 ve 1944'teki oyunlar gerçekleştirilemedi. Her iki etkinlik son olarak 1992'de aynı yıl içerisinde gerçekleştirildi ve 1994'te düzenlenen Kış Olimpiyatları ile birlikte iki etkinlik arasında ikişer yıllık fark oluştu.

Olimpiyat Oyunları kapsamında, toplamda 13.000'in üzerinde sporcu 400'den fazla kategoride mücadele etmektedir. Gerçekleştirilen mücadeleler sonunda, belli bir kategoride en iyi sırayı elde eden sporcu altın madalya ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü sıradaki sporcular sırasıyla gümüş ve bronz madalyanın sahibi olur.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.