Spor »

TİY BUNDAN SONRA NE YAPACAK?

Yusuf Tan yorumladı


@mersinhaber 'i takip et

TARSUS İDMANYURDU’NUN GÜCÜ YETMEDİ!..

Tarsus idmanyurdu artık bulunduğu 2. Ligde misafir. Oynadığı maçlara genç kadro ile çıkmaya başlayan sarı lacivertliler geçen Pazar günü deplasmanda Ankaragücü ile karşılaştı. Zirve mücadelesi veren ev sahibi Ankaragücü karşısında sarı lacivertlilerin gücü yetmedi.

TİY bu maçı 1-0 kaybedip puansız döndü.

ANKARA’DA DEĞİŞİK KADRO

Tarsus idmanyurdunun gücü yetmedi  dedik. Ama Ankara’da takımımız edğişik bir kadro ortaya koydu.

Bu kadro da maalesef  rakip güçlü olunca gücü yetmedi. Yinede herkesin  f ark yer dediği bu takım zirve mücadelesi veren

Ankaragücü karşısında 1-0 mağlup oldu. Tabi tek golde yesen puan vermiyorlar. O yüzden puansız dönen TİY 21 puanda kaldı.

TİY BUNDAN SONRA NE YAPACAK?

Tarsus idmanyurdu şampiyonluk parolası ile başladığı ligde maalesef umduğunu bulamadı. Artık takımın ligde kalması zor.

Yani bir alt lige düşmemiz kesinleşti. Peki bundan sonra nasıl bir yol izlenecek.

Tarsus idmanyurdunun  taraftarları bundan sonra nasıl bir yol izleneceğ ikonsunuda açıklama istiyor.

Yönetim bundan sonra ne yapacak? Takımın geleceği ile ilgili düşünçceleri neler? Bu hususta açıklama yapılması şart.

KONGRE VAR MI?

Tarsus idmanyurdunun  yönetimi acaba kongre yapmayı düşünüyor mu? Yoksa sezon bitimi mi beklenecek. Yönetim göreve devam edecekse bu açıklanmalı, yeni sezon hedefleri şimdiden ortaya konulmalı.

Yok, kongreye gidilecekse, iyi bir yönetim oluşturulmalı.

ÖZE DÖNÜN

Tarsus idmanyurdunun sporcu bakımından öze dönmesi şart. Yani 3. Ligde gençlerle mücadele edilecek. Bu bilindiği için şimdiden öze dönülmeli, altyapıdan takviyelerle gençler şimdiden 3. Lige hazırlanmalı Birde altyapıdan istikbal vaat eden oyuncular A takım antrenmanlarına çıkartılarak profesyonel yapılmalı. Örneğin U 17 takımında ve U 19 takımında başarılı bazı genç oyuncular A takıma kazandırılmalı. Bunları bazı takımların menejerleri takip ediyor. Bu oyuncuları başka takımlara kaptırmayalım.

AYDINSPOR GELİYOR

Tarsus idmanyurdu artık  prestij maçları oynuyor. Bu hafta sahamızda Aydınspor 1923 takımını konuk edeceğiz. Orta sıralarda yer alan Aydın ekibi karşısında takımımızın en azından bu iç saha maçında galip gelmesini bekliyoruz. Sarı lacivertli oyuncularda iç saha maçında olsun prestijlerini kurtarmak ve   taraftara iyi bir futbol seyrettirip fgönül almak adına güalip glemek için oynamalı ve bunu başyarmalı.

Yoksa alınacak her yenilgi taraftarı takımdan daha çok soğutacağı gibi bundan sonra kalan maçlara hiç kimse gelmez. Benden uyarması.

Xx

TİY U 17 TAKIMI TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Tarsus idmanyurdunun  bu sezon yüzümüzü güldüren takımlarından U 17 ekibi yakında Türkiye şampiyonasına katılacak. Mersin şampiyonu olan TİY U 17 takımı Gaziantep ilinde yapılacak olan birinci etap Türkiye şampiyonasında Mersin”i temsil edecekler. Takımda bir kaleci, 2-3 oyuncu dikkat çekiyor. Bunlar birçok takımın menejerinin gözleminde ve notları arasında. Bu nedenle TİY ekibinin Gaziantep’teki maçları ilgi göreceğe benziyor. Takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

XX

YILDIRIMSPOR İDDİALI

Mersin Amatör  Büyükler ligi ekiplerinden Yıldırımspor Takım Antrenörü Murat Üçaş,  Play-Off yükselme grubunun ilk devresini  lider tamamlamalarından dolayı  oyuncularını  tek tek kutladı..

Yıldırımspor  yükselme grubunda  oynadığı  ilk yarıdaki 5 maçtan 5 galibiyet alarak  15 puanla  grupta  namağlup lider olarak ikinci yarıya  girecek. Antrenör  Üçaş,  rakiplere saygı duyarak, her maçlarını  ciddiye alarak başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Üçaş,  Kulüp Başkanı Yusuf Işın ile  Onursal Başkan Niyazi Oksal’ın her zaman  yanlarında  olduğunu ve  Başkan Işın’ın  maddi ve manevi desteklerinden dolayı  teşekkür ettiğini  vurgulamakta.

.

YILDIRIMSPOR İDDİALI

Mersin Amatör  Büyükler ligi ekiplerinden Yıldırımspor Takım Antrenörü Murat Üçaş,  Play-Off yükselme grubunun ilk devresini  lider tamamlamalarından dolayı  oyuncularını  tek tek kutladı..

Yıldırımspor  yükselme grubunda  oynadığı  ilk yarıdaki 5 maçtan 5 galibiyet alarak  15 puanla  grupta  namağlup lider olarak ikinci yarıya  girecek. Antrenör  Üçaş,  rakiplere saygı duyarak, her maçlarını  ciddiye alarak başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Üçaş,  Kulüp Başkanı Yusuf Işın ile  Onursal Başkan Niyazi Oksal’ın her zaman  yanlarında  olduğunu ve  Başkan Işın’ın  maddi ve manevi desteklerinden dolayı  teşekkür ettiğini  vurgulamakta.

 

İLK YARI LİDERİ

Niyazi Oksal  “Yıldırımspor’u bu sezon Amatör Süper ligine çıkartmak istiyoruz. Bu yolda emin adımlarla  kararlı bir şekilde  ilerliyoruz. İlk devreyi 15 puanla lider tamamladık. Fakat henüz oynanmamış 5 maç, alınmamış 15 puan var. Yıldırımspor’da  aile ortamı var. Bu başarıyı getiriyor. Bir hafta ara verilen grup maçları bu hafta sonu başlayacak. İlk maçımızı deplasmanda  Anamur Muzspor ile oynayacağız.Çıkışımı sürdürmek istiyoruz”  diyor.  Temennimiz Yıldırımsporun Süper lige çıkması..

.

KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi  yine spora destek çıktı. Belediye  Türkiye’de yine bir ilke imza atarak, 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 kulübü ödüllendirdi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin’de yaşayan ve 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplere "2015 Yılı Başarı Ödül Töreni" ile 391 bin 486 TL para ödülü verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine teşekkür

TOPLAM ÖDÜL 391 BİN 486 TL

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek Mersin’de yaşayan ve 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 kulübe 391 bin 486 TL nakdi yardım yaptığına dikkat çikkat çekti. Kocamaz, Sekizi olimpik olmak üzere toplam 13 branşta verilen nakdi yardım ile hem Mersin’de örnek olmayı hem de amatör spora gençleri teşvik etmeyi amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya destek olmaya devam ettiğini söylemekte. Bu desteklerin devamını bekliyoruz.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.