Tarsus »

Tarsus’ta Muhtaç Ailelere 2 Ayda 19 Bin Tl’lik Yardım Yapıldı

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, 2016 yılının Ocak ve Şubat ayında 213 aileye 19 Bin TL değerinde yardım yaptıklarını belirttiler.


@mersinhaber 'i takip et

2016 yılı Ocak ve Şubat ayı faaliyet raporunu açıklayan  Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Ziya Bayık, Ocak ve Şubat ayında 213 aileye 19 Bin TL değerinde yardım  yardım ulaştırdıklarını belirtti.

 

Ocak ayında 103 aileye başta gıda ve giyecek yardım yaptıklarını belirten Bayık, 6 aileye 300 TL tutarında gıda paketi, 46 aileye 1,200 TL tutarında kırmızı et,  18 aileye 3 bin TL tutarında eşyası ihtiyacı, 3 aileye 200 TL tutarında yakacak, 20 öğrenciye bir ay boyunca öğle vaktinde 2 bin TL tutarında sıcak yemek ve 5 aileye de 100 TL değerinde çeşitli yardımda bulunduklarını belirtti.

 

Yine Şubat ayında ise, 110 aileye, yine aynı şekilde, başta gıda, giyecek, kırmızı et, sıcak yemek ve ev araç gereçleri olmak üzere 12 Bin 100 TL değerinde yardımda bulunduklarını açıkladı.

 

 Bu yardımlarını  üye ve gönüllüden oluşan ekiple muhtaç ailelerin evlerine ulaştırmak suretiyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayık, “Ekiplerimiz Mahalle Mahalle, ev ev dolaşarak bu yardımları muhtaç ailelerimize birinci elden ulaştırdık. Yardımlarımız her ay düzenli olarak devam etmektedir. Ayrıca Suriye gelen bazı ailelere de her ay düzenli olarak yardımlarımızı ulaştırıyoruz.” Diye konuştu.

 

Yardım çalışmalarında bulunan hayırsever Tarsus halkına, dernek üye ve gönüllülerine teşekkür eden Bayık, “Her ay olduğu gibi bu ay da bize desteklerini esirgemeyen hayırsever halkımıza, deneğimizin üye ve gönüllülerine teşekkür ederiz. Bizlerin aracılığı yardımda bulunmak isteyenler 0531 457 71 82 ve ya 0536 221 07 40 no’lu telefonlardan bize ulaşabilirler.” İfadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.