Tarsus »

“İSTİKLAL MARŞI'BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ'

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI CAN, “İSTİKLAL MARŞI, ŞANLI BAĞIMSIZLIK DİRENİŞİMİZİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR”


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Can, yayınladığı mesajda, İstiklal Marşı’mızın, şanlı bağımsızlık direnişimizin en önemli sembolü olduğunu belirtti.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nün kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Can, “İstiklal Marşımızın T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 95. Yıl dönümü kutlu olsun. Türk milletinin büyük bir fedakarlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşımız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmiştir.  Dava adamı, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken, Kurtuluş Savaşı esnasında milletimizin zorlu mücadelesini anlatmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nda milletimiz kendisini yok etmek için dört bir yandan topyekûn saldırıya geçen düşmana karşı kenetlenmiş, tarihin en şanlı direnişine imza atmıştır.

Milletimizin ruhuna tercüman olan ve Kurtuluş’un şanlı sembolü İstiklal Marşı’mızın yıldönümünü bir kez daha kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını, ülkemizin bekası için can veren bütün şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadesini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.