Tarsus »

Tarsuslu Öğrencilerden Alkışlanacak Davranış

Tarsus Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi öğrencileri yolda mağdur durumda gördükleri yaşlı kadına yardım ettiler.


@mersinhaber 'i takip et

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir grup lise öğrencisi, 2 gündü yemek yemediği için takatsiz kalarak yolda düşen kimsesiz yaşlı kadını evine götürerek, ona yemek yaparak elleriyle yedirdiler. Öğrenciler, yaşlı kadına yardım çağrısında da bulundular.

 

 Tarsus Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinde okuyan,  Meryem Çil, Beyzanur Güneş, Hande Diyarbekir, Cem Yüksekbaş, Handan Erten ve Hatice Öztaş adlı öğrenciler,  okuldan çıkışında evlerine giderlerken, 75 yaşlarında olan yaşlı bir kadının fenalaşıp düştüğünü gördüler.

 

Hemen yaşlı kadının yardımına koşan gençler, yaşlı kadını kaldırarak yardımcı oldular. İsminin Zekiye ve kimsesiz olduğunu yaşlı kadının 2 gündür yemek yemediğini belrtti.

 

Yaşlı kadının bu durumuna duyarsız kalmayan öğrenciler, Zekiye nineyi evine götürdüler. Kadının evine gelen öğrenciler evin içler acısı halde olduğunu ve evde yiyecek bir şey olmadığını görünce, ceplerindeki harçlıklarla bakkaldan yiyecek malzemesi alarak yemek yaptılar.

 

Yaptıkları yemeği yaşlı kadına elleriyle yediren öğrenciler daha sonra okula giderek öğretmenlerinden izin alarak  yaşlı teyze için çatal, kaşık, tabak, temizlik malzemesi alarak bakımsız olan evde temizlik yaptılar.

 

Yanlarında getirdikleri giyecekleri yaşlı kadına giydiren öğrenciler Zekiye nenenin yatak örtülerinide değiştirerek evden ayrılan gençler,  Zekiye nenenin evinde hiçbir şeyin olmadığını oturacak bir sandalye bile olmadığını belirterek, yetkililerden Zekiye Nene’ye sahip çıkılmasını istediler. 

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.