Spor »

ÖZLENEN TARSUS İDMANYURDU

Yusuf Tan yazdı


@mersinhaber 'i takip et

YUSUF TAN- ANATOMİ.   2MART 2016..

ÖZLENEN TARSUS İDMANYURDU...

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu,  Pazar günü  konuk  ettiği  Amedsporu 3-0 yenerek çok iyi moral depoladı. ilk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısında TİY adeta coştu ve Koray ile 2, Ümit  Can ile bir gol buldu ve 3 golle üç puanı aldı.

Yani güzel futbol ile üç puan çok güzel. Net skorla alınan galibiyetin verdiği moralle Tarsus İdmanyurduna yeniden lige dörndüğü için “Hoşgeldin TİY” diyoruz.

Xx

TARAFTARDAN DESTEK

2. ligde kümede kalma mücadelesi veren Tarsus idmanyurdu oyuncularına her türlü desteği veren taraftar yine gücünü gösterdi. Bizim fanatik taraftar Abdi Göymen ve Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu, Tarsus idmanyurdunu maç boyunca destekleyip galibiyette pay sahibi oldular.

Taraftar trübünde.. Yönetici yanında, hocaları moral ve motivasyonu ile üç puanlık Amed maçı hafızalara kazındı. Taraftarın maç boyunca desteğide muhteşemdi.

 Tarsus idmanyurdu oyuncularına üç puanlı sistemde kümede kalabileceklerini ve bunu başarabileceklerini sık sık hatırlatmalı. Son iki sezonda takıkımız hep son haftalarda kümede kalmayı başardı. Bu sezon yine son sıralarda olmamıza rağmen alacağımız 2-3 galibiyet takımı birden yukarılara çıkaracak ve küme düşme hattından kurtaracaktır.

Xx

OLAYSIZ MAÇ

Pazar günkü TİY-Amed maççında geniş güvenlik önlemi vardı. Herkes bu maçta olay çıkar diye bekliyordu. Ama taraftar sasğduyulu davrandı, Emniyet güçlerine pek iş düşmedi. Olaysız maçtan alınan üç puanda gerçekten çok değerli. Golleri atanada attıranada sahada forma giyenede yedek soyunan oyuncularada teşekkürler..

Xx

ALPER HASTA

Tarsus idmanyurdunun altyapıdang elen oyuncularından Alper Yener hasta. Bu nedenle Alper, Pazar günkü TİY-Amed maçında kadroda yoktu. İlk 18 de adını göremeyenler merak edip sordu. Bizde sorduk ki, Alper Yener hasta imiş, bu nedenle kadroda yokmuş. Gözlerimiz Alper”i aradı ama arkadaşları onu aratmadı.

ZOR DEPLASMAN TUZLA MAÇI

Tarsus idmanyurdunun bu haftaki rakibi Tuzlaspor. İstanbul deplasmanı Tarsus idmanyurdu için zor olacak. Ama Amed maçındaki moral ve destekle Tuzla maççındanda üç ;uan alınacağına inanıyoruz. İstanbul temsilcisine karşı geçen yıllarda şansımız tutmuyordu. İnşallah bu kez üç puanla ayrılırız. Hazırlıklar sürerken son çalışma Cuma günü yapılacak ve takımımız İstanbul’a uçacak. Üç puanla dönmenizi bekliyoruz ve şimdiden başarılar diliyoruz.

Xx

KABUS GİBİYDİ

Maçtan sonra Amedspor kalecisi Levent Taşkın   soyunma odasına gidiyordu. merdivenleri çıkarken büyük bir şaşkınlık içindeydi.. Bize ilettiği cümleler şöyle:

 “Aman Allahım! Kabus gibiydi! Yediğim gollere ben bile inanamadım”

XX

FORMA HEDİYESİ

 

-Tarsus idmanyurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Özer Alp, Tarsus Kaymakam Bekir Atmaca ile Tarsus Belediye Başkanı  Şevket Can’a forma ve atkı hediye  etti.

Pazar günü    oynanan Spor Toto 2. lig kırmızı Grup 24. hafta müsabakası öncesi  kısa önce kurulan Tarsus idmanyurdu Taraftarlar derneği Başkanı Özer Alp, Kaymakam Atmaca ile Başkan Can’a isimleri  yazılı birer  forma hediye etti. Dernek Başkanı Alp, eksikliğini  hissedilen Tarsus idmanyurdu derneği’ni kurduklarını fakat herşeyin hazır olmasına rağmen açılış yapamadıklarını  bildirdi. Bu nedenle Açılış günü  Protokole isimleri yazılı  olarak forma yaptırdıklarını ve açılışta dağıtacaklarını planladıklarını ifade eden Başkan Alpi tebrik ederiz

xx

YILDIRIMSPOR, TÜRKOCAĞINA ACIMADI

Mersin Amatör Süper Ligine Yüksbelme Play-Off grubunda mücadele veren Tarsus Yıldırımspor,  doludizgin.. Sarı siyahlılar önceki gün deplasmanda oynadığı Türkocağıspor’u 4-0 mağlup etti. Tarsus ekibi,  Play-Offlarda  üst üste ilk iki maçını kazanarak şansını  yükseltti. Başarılarının devamını diliyoruz.

Xx

YUSUF IŞIN’DAN KUTLAMA

Yıldırımspor Başkanı Av. Yusuf Işın,  Önceki gün oynanan Mersin Türkocağı galibiyetinde emeği geçen Takım Antrenörü  Murat  Üçaş ve oyuncu kardeşlerini  tek tek kutladı. Başkan Işın,  “Türkocağı karşısında haklı bir galibiyet elde  ettik. Süper Lig yolunda ilk iki maçımızı kazanarak avantaj kazandık. Hedefimize emin adımlarla  ilerliyoruz. Takıımızı bir üst lige çıkartacağız”şeklinde konuştu. Bizde sarı siyahlıları kutluyoruz.

xx

MESKİSPORA TARSUSLU OYUNCULAR GÜÇ KATIYOR

Bölgesel Amatör Ligi 5. Grup ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor, konuk ettiği Akşehir Belediyespor’u 2-1 yendi.. Tevfik Sırrı Gür Stadında konuk ettiği  şampiyonluk mücadelesi veren  Akşehir Belediyesipor karşısında  1-0 geriye düşen ve  kırmızı kartla oyun dışı kalan Meskispor, sonuca oyunun son bölümlerinde gitti.

Mersin Büyükşehir belediye Başkanı  Burhanettin Kocamaz’ın da  izlediği Akşehir belediyesi maçı sonrası galibiyetten dolayı  teknik ekip ve  oyuncuları kutlayarak başarılarının devamını  diledi.

Mavi-Beyazlılar, Akşehir Belediyespor maçının son bölümünde  Cumali Gücük’ün attığı gollerle  rakibini 2-1 mağlup ederek  sahadan üç puanla  ayrılmasını bildi.

Mavi-Beyazlı ekip, Akşehir belediyespor galibiyetiyle puanını 30’a yükseltirken, liderle olan puan farkını 5’e düşürdü. Takıma Tarsuslu oyuncularg üç katıyor. Cumali Gücük, Mehmet Uzun, Osman Çulfa bunlardan birkaçı.. Teşekkür ediyoruz.

ANAMUR HAZIRLIĞI

Meski ekibi iyi gidiyor..Mavi-Beyazlı ekip,  Akşehir Belediyesi maçının ardından oyunculara birgünlük izin verilirken, takım bugün toplanarak hafta sonu deplasmanda oynayacağı Anamur Belediyespor maçı hazırlıklarına başladı.

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.