Sağlık »

Hamile Kadınlar Zika Virüsüne Dikkat!

Yaşamlarının en hassas dönemlerinden bulunan hamile bayanlar için uzmanlardan virüs uyarısı geldi. Uzmanlardan gelen uyarıya göre zika virüsü özellikle hamile bayanları hedef alıyor. İşte detaylar...


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, "Zika Virüsü hamile kadınlarda 'mikrosefali' dediğimiz küçük kafa, küçük beyin hastalığına yol açtığı için çocuklarda zeka geriliği gibi hastalıklara sebep oluyor" dedi.
 
Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle hamile kadınların zika virüsünden korunması uyarısında bulundu.
 
Zika virüsünün sivrisinek aracılığı ile bulaşan bir hastalık olduğunu anımsatan Cerit, uzun kollu kıyafetler giyilerek, sinek kovucu ilaçlardan vücuda yada kıyafetlere sıkılarak korunulabileceğini belirtti.
 
Zika virüsünün öldürücü etkisinin bulunmadığını anlatan Cerit, virüsün en büyük tehlikesinin hızlı yayılım göstermesi olduğunu ifade etti.
 
Virüsün ateş, baş sağrısı ve kas ağrısı gibi bulgularının bulunduğunu aktaran Cerit, "Bu hastalıkta hastaneye yatışı olmuyor. Bu hastalık çabuk geçiyor. İnsanları öldüren bir hastalık değil. Ancak hamile kadınlara bulaşmasından korkuyoruz. Zika virüsü hamile kadınlarda 'mikrosefali' denilen küçük kafa, küçük beyin hastalığına yol açtığı için çocuklarda zeka geriliği gibi hastalıklara sebep oluyor. Hastalığa karşı hamile kadınlarımızın daha dikkatli olması ve sivrisineklerden çeşitli tedbirler ile korunması gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Zika virüsüne karşı köylerde ve kırsal alanlarda sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Cerit, şöyle devam etti:
 
"Halk sağlığı müdürlüğü olarak haşereyle mücadelede köylerde, kırsal alanlarda ekiplerimiz ilaçlamalar yapıyor. Zika virüsünde hastalığa karşı sivrisinekle mücadele çok önem arz ediyor. Edirne bölgesinde çeltik üretimi çok yoğun. Türkiye'de pirinç ihtiyacının büyük bir bölümü bu bölgeden karşılanıyor. Kırklareli'de ise Pehlivanköy ve bir miktarda Babaeski'nin köylerinde çeltik üretimi yapılıyor. Çeltik üretimi yapılan bölgelerde sivrisinek yoğunluğu oluşması sebebiyle mücadele çalışmalarının daha yoğun bir şekilde yürütülmesi gerekiyor."
 
Zika virüsünün spesifik bir tedavisi bulunmadığını vurgulayan Cerit, istirahat, bol sıvı tüketimi, ağrı kesici ve ateş düşürücü gibi ilaçların kullanılmasını önerdiklerini sözlerine ekledi.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.