Dünya »

Suriye'de Çok Sayıda Rus Öldürüldü

Suriye'de yaşanan krizlerden sonra bölgeye giren ve müdahalelerde bulunan Rusya ile ilgili Lazkiye yakınlarında yapılan saldırı sonucu çok sayıda Rus askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. İşte detaylar..


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, yaklaşık 2 hafta süren hazırlık aşamasından sonra Ahraru'ş Şam ve Beyan Hareketi'nin bomba yüklü bir aracı Lazkiye kentine 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve Rus güçlerine ait en önemli askeri merkezlerden biri olarak kabul edilen Sonovber Cible bölgesine soktuğu ifade edildi.
 
Açıklamada, bölgede konuşlandırılan araçtaki bombanın geçen pazar günü Rus generaller toplantıda olduğu sırada infilak ettirilmesi sonucu çok sayıda Rus generalin öldüğü ve yaralandığı iddia edildi.
 
Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye, Rus güçlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerden kabul ediliyor. Esed rejimi, Rusya'dan aldığı lojistik destekle geçen 2 ay içerisinde bölgede gözle görülür ilerleme katetmişti.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.