AÖF sınav sonuçları açıklandı, AÖF Sınav sonucu sorgula, AÖF Sınav sonucu açıklandı mı
23-24 Ocak'ta yapılan AÖF 2016 Güz Dönem sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak. Binlerce öğrenci bu sonucu merak ediyor.
@mersinhaber 'i takip et
AÖF2016sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, herkes bunu merak ediyor.Açıköğretim Fakültesi 2016 23ve24 Ocaktarihlisınav sonucunu sınavagiren öğrenciler merakla bekliyor.Sınav sonuçlarıartık açıklanmak üzere,AÖF sınav sonuçlarıile ilgili tüm detaylar bugun.com.tr'de. Açıköğretim Fakültesi sistemine öğrenci girişi yapıp tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. 23 ve 24 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan AÖF sınav sonuçlarıheyecanla bekleniyor. AÖF sistemine öğrenci girişi yapan öğrenciler sonuçları sorgulayabiliyorlar. Birkaç basit adımla AÖF öğrenci girişi yapabilen tüm öğrenciler AÖF sınav sonuçlarını sorgulayarak sonuçlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. İşte 2016 AÖF sınav sonuçlarısorgulama hakkında tüm detaylar…
Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır.
Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir.
Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.
AÖF Kayıt Yenileme Ders Ekle Sil
Açıköğretim,İktisat,İşletme İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma
Açıköğretim,İktisat,İşletme Mazeretli Kayıt Tarihi: 04 Mart 2016 Cuma
Geçilemeyen dersler ne olacak?
AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.
Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.
Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN MEZUN OLMAK İÇİN;
Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,
Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,
Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.
KAYIT YENİLEME NE DEMEKTİR?
Açık lisede öğretim dönemliktir. Dolayısıyla her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek gerekir. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer. Bu öğrenciler kayıt yenilemedikleri için ders seçemez ve sınavlara giremez. Bu yüzden ilk defa kayıt olan bir öğrenci, AÖL web sitesinde "iş takviminde" duyurulan "kayıt yenileme" tarihlerinde kaydını yenileyip, ders seçimi yapmak zorundadır. Kayıt yenilemeler, bankaya ücreti yatırdıktan sonra bulunduğunuz semtteki görevli düz lisede yapılmaktadır.
Aöf sınav sonuçlarıhenüz açıklanmadı öğrenciler beklemede,AÖF sınavıgerçekleştireli bugün tam iki hafta oluyor peki sonuçlar ne zaman açıklanır net bir bilgi var mı? Açıköğretim sınavına giren binlerce kişi heycanla ve merakla AÖF sınav sonuçları açıklanacağı tarihi bekliyor. 23-24 Ocak'ta gerçekleştirilen AÖF sınavı birinci dönem final sınavıydı. 2016 AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı sırada AÖF sınav sonuçları açıklanması var. AÖF sınav sonuçları açıklandığında Açıköğretim sitesine hızlı bir şekilde girerek öğrenebilirsiniz.AÖF sınav sonuçlarıonline olarak öğrenmek için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli olacaktır.