Tarsus »

ÖLÜMÜ BEKLEYEN FAZLALIKLAR DEĞİLİZ

TÜM EMEKLİ SEN MERSİN ŞUBE BAŞKANI ADİL ALAYBEYOĞLU TARSUSTA KONUŞTU “ÖLÜMÜ BEKLEYEN FAZLALIKLAR DEĞİLİZ”


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-Disk'e bağlıTüm Emekliler Sendikası Tarsus Şube temsilcilerinden Bayram Ceylan, Hasan Güvendir ve Recai Parti, Kültür Merkezinde faaliyet veren Kültür Kafe ‘de emekli üyeleriyle tanışma ve kaynaşma kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tüm Emekli Sen temsilcisi Hasan Güvendir, Siyasi iktidarın emeklileri, “ölümünü bekleyen fazlalıklar” olarak gördüğünü belirterek, aslında kendilerinin emeğe değer veren, ekmeğine sahip çıkmaya çalışan ve haklarını arayan birer örgütlü güç olduklarını söyledi. 
Daha sonra bir konuşma yapan Tüm Emekli Sen Mersin Şube başkanı Adil Alaybeyoğlu ise siyasi iktidarın yaklaşımındaki gibi ölümünü bekleyen fazlalıklar olmadıklarını, aksine ülkemizdeki tüm değerlerde karınca kaderince emeklerinin olduğunu dile getirdi. Kendilerine ait daha onurlu ve özgün bir yaşam için çalıştıklarını vurgulayan Alaybeyoğlu, Siyasi iktidarın bunu hayal haline getirmeye çalıştığını bildirdi. Alaybeyoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü.
“ Kendimize ait yaşantımızda daha onurlu, kendimize ait daha özgün bir yaşamı hayal haline getirdiler. Bunun için daha fazla örgütlenmeye, daha fazla güçlü olmaya ihtiyacımız var. Aksi halde dünyanın her yerinde olduğu gibi başarılı olmamız mümkün değildir. O zaman yan yana gelmek zorundayız. Enerjimizi paylaşabilmek, acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşabilmek zorundayız. İnsan olduğumuzu, bu ülkede bizlerin de yaşadığını göstermek zorundayız. Hepimiz belli çevrelerden gelen örgütlü yapıların içinde n çıktık. Kimimiz siyasal çevrelerden, kimimiz işçi örgütlerinin, memur emeklilerinin arasından geliyoruz. Dolayısıyla örgütlenmenin ne demek olduğunu biliyoruz. Örgütsüzlüğünde ne demek olduğunu biliyoruz. Disk’ e bağlı Emekli Sen’de bir avunç insan çıktı, 95 yılında bu sendikayı kurdu. Şu anda 45 bin üyesi ile 20 yıldır emek hakların mücadelesini veriyor. Özellikle de hükümetler bizi sendika olarak kabul etmemek için ellerinden geleni yapıyor. Çünkü Türkiye ‘ de on bir milyon emekli var. On bir milyon emeklinin örgütlü yapısından korkuyorlar. Bütün bunlara rağmen gerek anayasamızın, gerek uluslar arası sözleşmelerin, gerekse bizim burada altına imza attığımız bazı sözleşmelerin parlamentoda engellenmesi için hiçbir unsur olmadığını biliyoruz. Biz emeklilerin daha iyi bir yaşam hakkına sahip olmalarını, haklarının korunmasını, daha iyi hale getirilmesini istiyoruz.”


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.