Tarsus »

Tarsus Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısını Yaptı

Tarsus Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir belediyesi öncülüğünde resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla ‘Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı (METKEV)’ adıyla hayata geçen Vakfa Tarsus Belediyesi olarak üye olunması ve EFQM (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) 2016 yılı üye aidatının ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Daha sonra meclis komisyonlarından gelen evrakların görüşülmesine geçildi.

Bütün kararların oy birliğiyle alınması ile mecliste dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, Ergenekon Mahallesi’nde yapılacak olan ve maliyetinin yaklaşık 11 milyon tutacağı Kapalı semt pazarı, pazarın üzerinde kapalı yüzme havuzu, kafeterya, sauna, buhar odaları, fitness alanı, Türk hamamı, en üst kısımda düğün salonu ve restorandan oluşacak olan projenin 17 Şubat’ta ihaleye çıkacağını söyledi.

 

 

Yapacakları hizmetleri anlatan Başkan Can, Gaziler mahallesi ve Yeni Mahalle için belirli bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Musabey Vakfını 20 yıllığına kiralamış bulunmaktayız, Kaymakamlıkla yaptığımız takas projemiz olumlu şekilde sonuçlanmıştır, ilerleyen günlerde tapu işlemleri başlayacak. Başta Kaymakam Bey olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi Kaymakamlık Projemiz Emniyet Müdürlüğünün yan tarafına inşaa edilecek. Zorbaz Vakfıyla olan takas projemizle ilgili yazışmalara başladık inşallah kısa zaman içinde olumlu bir şekilde sonuçlandırabilirsek Ülküköy AVM ve Burhanoğulları Konağını verip yerine Tozkoparan Zahit Mahallesinde bulunan yeşil alanı Tarsus Belediye’sinin kayıtlarına geçireceğiz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilerleyen günlerde Akşemsettin Mahallesi ve Yüzbaşı Yaşar Caddesindeki iki adet köprünün açılışını gerçekleştireceğiz. Takbaş yoluyla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta TCDD Bölge Müdürü, Vali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısıyla birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Alt ve üst geçitlerle ilgili prensip anlaşmasına vardık. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yarenlik Alanıyla ilgili yeni bir proje yapıldı, ilerleyen günlerde Yarenlik Alanını tekrardan düzenleme çalışması başlayacak. Fevziçakmak ve Tozkoparan Mahallesini birbirine bağlayacak köprü projesiyle Büyükşehir Belediyesinden olumlu yanıt aldık. Baraj yolunda hayvanat bahçesine geçen taraftaki tek şeritlik köprüye ek olarak bir köprü projemiz daha var.  DSİ’den izin aldıktan sonra bu köprü projemizi de tamamlamayacağız. Fahrettinpaşa Mahallesindeki köprü projemiz hazır ama TCDD’nin belli bir yol almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Can, 2016 yılında taziye  evi, cami, yaşam boyu spor merkezi gibi projelerin de hayata geçeceğini söyledi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.