Tarsus »

İşte sosyal devlet olmanın gereği

Tarsus’ta 3 bin 752 kişi evde bakım aylığı alıyor


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-- Tarsus'ta Aile ve Sosyal Politikalar Tarsus İlçe  Müdürlüğünün ''Evde Bakım Hizmeti''nden 3 bin 752 ailenin yararlandığı, 7 bin 511  ailenin de bu hizmetten yararlanmak için başvuru yaptığı bildirildi.

Engelli vatandaşların evde bakım hizmetleriyle ilgili çalışmalarının devam ederken,ilçe genelinde engelli bireylere evde bakan 3 bin 752 aileye her ay düzenli şekilde aylık 888’er  TL  ödeme yapılıyor.

 Aile yapısını korumak ve güçlendirmek amacıyla uygulanan bu hizmet kapsamında  6 ayda bir aileleri denetleniyor.Evde bakım Hizmetinden faydalanılabilmesi için sağlık kurulunun incelemesinde ağır özürlü raporu alınması ve ekonomik yoksunluk şartlarının taşınması gerektiği belirtilirken, değerlendirmelerden sonra özürlünün bakım ihtiyacını karşılayan aile bireyine ödeme yapılıyor.

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.