Spor »

SPORDA HAFTALIK ANATOMİ

TARSUS İDMANYURDUNUN KAMPI BU HAFTA SON


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

YUSUF TAN. SPORDA HAFTALIK ANATOMİ. 7 Ocak 2016

..

TARSUS İDMANYURDUNUN KAMPI BU HAFTA SON

Halen çalışmalarını Antalya’da sürdüren Tarsus İdmanyurdunda takımın takviyesi sürmekte.. Bu arada takımdan gidenlerde olmakta.

 Tarsus idmanyurdunda, acilen tedbirler almak gerektiğinden yönetim  yeni oyuncular arıyor. Takıma 1-2 oyuncu daha alınması düşünülüyor.

Hatırlanacağı üzere TİY, devre arası transfer döneminde  Gökhan Seçal ile sözleşme imzalarken, Mehmet Yılmaz’la anlaşma  yapmıştı.. Kulüp Asbaşkanı  Fatih Yıldırım, Teknik direktör Mert Korkmaz’ın raporu doğrultusunda  Gümüşhanespor’dan  defans oyuncusu Gökalp Seçal ve  Karagümrük’ten  forvet Mehmet Yılmaz ile anlaştıklarını açıklamıştı.

Kamp çalışmaları devam ederken  kamptaki oyuncuların hırsı ise yöneticileri  umutlandırdı. Takımın Antalya kampı bu hafta sonunda tamamlanacak. Birinci etap kamptan döndükten sonra çalışmaların kentimizde devam etmesi bekleniyor.

HAZIRLIK MAÇLARI

Tarsus İdmanyurdu  devre arası çalışmalarda iki hazırlık maçı oynadı. İlk maçını 3. Lig takımlarından Sultanbeyli ile yapan sarı lacivertliler bu maçta rakipleri ile düello yaptı desek yeridir.

Karşılaşmada 4 gol kaydedilirken iki takım ikişer gol atıp skoru 2-2 yaptılar ve hazırlık maçı bu skorla son buldu.

Yine bir başka hazırlık maçında ise bu kez Sarıyerle maç yapan Tarsus İdmanyurdunda yine aynı skor elde edildi.   Sarıyarle 2-2 berabere kalan ekibimiz İstanbul takımları ile  yaptığı maçlarda 4 gol atıp kalesinde 4 gol gördü. Bu hazırlık maçları oyuncuların eksikliklerini görme açısından iyi oldu denilebilir.

SAYAR GİTTİ

Tarsus İdmanyurdunda takımdan giden oyunculara bir  yenisi eklendi.  Defans oyuncularından Hakan Sayar da takımdan ayrıldı. Daha önce kendisine kulüp bulması istenen Hakan Sayar en son İstanbul Kartal maçında rakibin yerine golü kendi kalesine atmıştı. Sayar’ın sezon boyunca ilk yarı karnesi vasatta kalmıştı.

TARAFTAR UMUTLU

Tarsus İdmanyurdunda taraftarlar ilk yarıda takımlarını yalnız bırakmadılar. Her ne kadar takımımız ilk yarıda 15 puanla sonuncu olarak yer alsada yinede ikinci yarıdan umudumuz sürüyor. Üstümüzdeki takımlarla arada fazla bir puan farkı olmaması ve kazanılacak 2-3 maçla  birden üst sıralara çıkma imkanı olması takıma umut veriyor. Taraftarlarda ikinci yarıyı sabırsızlıkla beklerken “Takımımız ikinci yarıda patlama yapacak ve küme düşme hattından hızla kurtulacaktır” diyerek umutlu konuşuyorlar.

TİY KANALI GEÇTİ

Tarsus İdmanyurdunda altyapıya büyük önem veriliyor.  Akademi yerel liginde yer alan Tarsus İdmanyurdu U 17 takımı hafta sonunda oynadığı maçta rakibi Kanalsporu farklı geçti.

Mithatpaşa semt sahasında oynanan maçta Tarsus İdmanyurdu U 17 takımı rakibini 4-1 mağlup etti. Sarı lacivertliler  güzel ve başarılı oyunlarını 4 golle süsledi ve maçı 4-1 kazandı. Centilmence geçen müsabakada 2 Tarsus takımı sporseverlere 5 gol izletti. Bizde genç yetenekleri kutluyoruz.

ÜSTÜ KAPANSIN

Tarsus’ta bulunan 27 Aralık stadı güzel bir yerde.  Özellikle amatör maçlara ev sahipliği yapan bu saha şehir içinde olması nedeniyle sporseverlerin tercih ettiği bir stad. Ancak bu stadın trübünlerinin beton olması bir yana seyircilerin  üzerinin kapalı olan bir trübüne ihtiyaç duyması akıllarda.. Yetkililerin bu stadda en azından prootokolün oturduğu yerlerin üzerini kapatmasını  istiyoruz.  Malum kışın yağmurlar yağarken, yazında sıcakta maç izlemek zor oluyor. Seyirci çekebilmek için bu stadın bazı bölümlerinin  seyirci açısından kapatılması istenmekte. Bizde bunu buradan yetkililere duyuralım.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.