Spor »

Bursaspor 2-1 Mersin İdmanyurdu

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında, Bursaspor ile deplasman karşılaşan Mersin İdmanyurdu sahadan 2-1 yenik ayrıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında, Bursaspor ile deplasman karşılaşan Mersin İdmanyurdu sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Süper Lig'in 17. haftasında Bursaspor, Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti.

 

Cuenca karşı karşıya kaçırdı

 

Maçın ilk pozisyonunu 25. dakikada ev sahibi yakaladı. Savunmanın arkasına sarkan Cuenca, kaleci Muammer'le karşı karşıya kaldı ancak 24 yaşındaki oyuncunun zayıf şutu Muammer'de kaldı. Cuenca'nın çok daha iyi ve sert vurması gerekirdi.

 

Ve Mersin öne geçti

 

37. dakikada Mersin İdmanyurdu Welliton'la 1-0 öne geçti. Eren Tozlu'nun ara pasında hafif sol çaprazdan ceza alanına giren ve kaleci Mert Günok'la karşı karşıya kalan Brezilyalı düzgün ve sakin bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

 

İkinci yarı golle başladı

 

Bursaspor ikinci yarıya hızlı giriş yaptı ve 47'de Necid'le golü buldu. Çek oyuncu ceza alanı dışında önce sola sonra sağa çekti ev düzgün bir vuruşla Muammer'i avladı, takımı üzerindeki stresi erken aldı.

 

Beraberlik golünü bulan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri bu moralle oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi ve kısa sürede öne geçmeyi başardı. Mersin'in direnci ilk yarıyla sınırlı kaldı.

 

Sercan affetmedi; 2-1

 

54'te Sercan Yıldırım'ın golüyle Bursaspor 2-1 öne geçti. Isaac Cuenca'nın sağ kanattan arka direğe gönderdiği ortaya Emre Taşdemir, dokundu ve topu altıpasa gönderdi.İçeride müsait pozisyonda bulunan Sercan, kafayla topu boş kaleye gönderdi, takımını öne geçirdi.

 

Bursa frene bastı, idare etti

 

Öne geçtikten sonra Bursaspor adeta durdu. Zaten teslim olmuş Mersin karşısında ilk hedef rakibi kaleye getirmemek oldu. Skorun 2-1'de tıkanması ise Bülent Korkmaz ve öğrencilerinin maça hep tutunmasını sağladı. Son 10 dakikada Mersin İdmanyurdu, Bursaspor'un geriye çekilmesiyle beraberlik şansı da buldu ancak son paslarda başarılı olamadı.

 

90 dakika 2-1'lik Bursaspor galibiyetiyle sona ererken, 6 maçtır kaybeden Bursaspor uzun süre sonra 3 puan aldı ve bu sezon ilk kez geriye düştüğü bir maçı çevirmeyi başardı. 


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.