Akdeniz »

“Çatışmaların sürdüğü yerler için sağlıkçılara zorunlu görevlendirme yapılıyor”

ADANA - Güneydoğu’da sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve çatışmaların sürdüğü yerlere, diğer illerden sağlık çalışanlarının onar günlük sürelerle zorunlu görevlendirilmelerle gönderildiği belirtildi


@mersinhaber 'i takip et
ADANA - Güneydoğu’da sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve çatışmaların sürdüğü yerlere, diğer illerden sağlık çalışanlarının onar günlük sürelerle zorunlu görevlendirilmelerle gönderildiği belirtildi. Adana Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Dev-Sağlık İş yönetici ve üyeleri bir araya gelerek, Güneydoğu'da çatışmalar sürerken ülkenin dört bir yanından görevlendirilen sağlık çalışanlarının hastanelerden çıkamadan ateş altında çalışmak zorunda kalmalarına tepki gösterdi.

Tabip odasında düzenlenen toplantıda kurumlar adına konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, toplumsal barışın sağlanması için defalarca çağrı yaptıklarını dile getirdi. Türkiye’nin içine düştüğü durumun yüreklerini yaktığını vurgulayan Bulca, “Savaşın, çatışmanın en acı yüzünü bilen biz sağlıkçılar, gençlerin, çocukların ölü, parçalanmış bedenlerini görmekten çok yorulduk. Ülkemizin güneydoğusunda günlerdir süren çatışmaların içinde öğretmenlerin bölgeden ayrılması, ardı arkası kesilmeyen sokağa çıkma yasakları sonrası şimdi de ülkenin dört bir yanından sağlık emekçilerinin görevlendirilmesi ve hastanelerden çıkamadan ateş altında çalışmak zorunda kalmaları ülkenin adı konmamış bir savaşa sürüklendiğini gösteriyor. Sağlık çalışanları onar günlük sürelerle zorunlu görevlendirilmelere tabi tutulmuştur. Sağlık Bakanlığı itiraf etmektedir.” dedi.

Sağlık çalışanlarının hastaneye gidiş gelişlerinde dahi can güvenliğinin sağlanamadığını vurgulayan Dr. Bulca, “Bu gerekçe gösterilerek sağlık çalışanları hiç ara vermeden 10 gün hastaneden çıkmadan çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Hastaneler çatışma bölgelerinde Özel Harekat polisleri tarafından birer karargah gibi kullanılmaktadır. Hastanelerden dışarıya ateş açılmakta, dışarıdan da hastanelere ateş edilmekte, roketli saldırılar olmaktadır. Sağlık kurumları sağlık kurumu olmaktan çıkmıştır. Türkiye’nin de taraf olduğu pek çok uluslararası belge her türlü savaş ve çatışma koşullarında hastanelerin korunmasını emrederken bugün hastaneler bırakın korunmayı birer çatışma mekanı haline dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.

Hastanelerin kapısında ambulans yerine TOMA’lar, akrepler beklediğini, ambulanslara kurşun sıkıldığını dile getiren Dr. Bulca şunları söyledi: “İşte sağlık çalışanları bu koşullarda, hastanenin içinde mermi vızıltıları altında ara vermeden çalışmaktadır. Durum dayanılır olmaktan çıkmıştır. Yurttaşlar sağlık hizmetine erişememekte, bebeklerin aşıları yapılamamakta, kadınlar evlerde doğum yapmaktadır. Eczaneler açılamamaktadır. Sağlık çalışanları can güvenliği olmayan koşullarda yurttaşların sağlığı için çabalamaktadırlar.”
CİHAN

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.