Spor »

Mersin Akdeniz Gücü Spor Kulübü Umut Veriyor

Mersin’deki bazı gönüllü esnafların katkısıyla 2012’de kurulan Akdeniz gücü spor kulübü 3 yıl üst üste şampiyon olarak Süper Amatör Ligine çıktı.


@mersinhaber 'i takip et

Konu ile ilgili Akdeniz gücü spor kulübü yönetim kurulu adına açıklama yapan Başkan Mehmet Turan, kuruluş aşamasında amaçlarının mahalledeki gençleri, sigara,  uyuşturucu, alkol, hırsızlık veya taş molotof tarzı ilegal yollardan kurtarma olduğunu belirtti.

 

Açıklama devamında Turana, “Düşününki 2012 yılında belediyenin önerisi üzerine Yenipazar esnafları bir araya gelip mahalledeki çocuk genç ve erişkin bireyleri bir araya gelip spor yaparak mevcut enerjilerini bu kanaldan kanalize etmelerini sağlamak aksi taktirde sigara esrar alkol hırsızlık veya taş molotof tarzı ilegal yolları ve madde bağımlılığı internet cafelerde  kötü işlerle  gençliği heba olmalarına seyirci olmamak istedik. Başında söylediğim gibi esnaflar olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza yön vermek adına çaba ve çalışmalarımız doğrultusunda 9 kurucu esnaf olan arkadaşlarımız ile kurduk ve starttı verdik 2012/2013 yılı sezonunda U 19 ligi şampiyonu olup 2. Amatörden 1. Amatöre yükseldik 2013/2014 sezonu ile A takımımızı kurduk o sezon şampiyon olup 2. Amatörden 1. Amatöre yükseldik U 19 ligi gurubumuzu 1. Amatörde kalmasını sağlayabilip kümeye düşmememiz ayrı bi başarı A takımımız 2014/2015 sezonuna tekrar şampiyon olarak 1. Amatörden süper amatöre yükseldik U 19 ligi gurubumuz yine düşmeyip 1. Amatörde kaldı A takımımız süper amatöre yeni olduğu için ilk biR kaç hafta bocaladı transfer ve alt yapımızdan takviye ile toparladık.” Dedi.

 

Turan, “Sezon başı düşecekler arasında gösterilirken biz ise inanç ve sporcularımızın inancı ile kenetlenip play-off'lara katılmayı hedeflemiştik hamd olsun katılmamıza engel bişey kalmadı die umud ediyoz 20- 23 puanla korkunç bi bütçe ile sezona başlayan kurum kulüplere komşu olduk örneğin Silifke Bld,  Mut Bld,  Toros Bld,  Akdeniz bld,  Orman Spor, Tarsus Gücü vs köklü geçmişe sahip bir çok kulübü ardımızda bıraktık. Örneğin Kavaklı,  Erdemli, Gençlerbirliği, Karacailyas,  Kuvay-i Milliye,  Yolspor  Vs. Bu kulüplerin üstünde yer almak kuşkusuz çok kolay değil kısıtlı dar imkan ve olanaklarımız ortalama 12-15 esnafın verdiği aidatlar ve fedakarlıkların başarısı kabul meşakatli ama başarı için çok paraya gerek olmadan yapılabiliniyoru kanıtlamış oluyoruz.”diye konuştu.

 

Son olarak, “300-500 bin lira harcama yapan kulüplerden puan alabilmek öyle kolay değil mesela Mut'a gidip puan alabiliyoz Toros Bld bizi 10 kişi kalmamıza rağmen zor 1-0 yenmeleri ve yüzlerindeki mutlulukları zamanı geçirmeye oynanması apayrı bir olay. Yine Akdeniz Bld'yi 3-0 yenebiliyorsak bugün Tarsus Gücü'nü 1-0 yenmemiz nice kaçırdığımız goller baskılı ve üstün olmamız tüm izleyicilerin ortak düşüncesi alt yapıdaki gençlerimize bir tesise kavuşmaları için Akdeniz Bld ile sahamızın bitmesiyle çok daha güçlü kapsamlı günler bekle bizi Mersin futbol camiaası Akdeniz Gücü geliyor diyoruz.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.