Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz Wushuda ikinci ülke konumundayız
ADANA - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Türkiye’nin Çin’de doğan ve yaygınlaşan wushuyu özümseyen ve disiplinine bağlı kalan dünyada ikinci ülke konumunda olduğunu söyledi.
@mersinhaber 'i takip et
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
ADANA - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Türkiye’nin Çin’de doğan ve yaygınlaşan wushuyu özümseyen ve disiplinine bağlı kalan dünyada ikinci ülke konumunda olduğunu söyledi.
Akyüz, Adana’da 2 gün devam eden ve 7 ilden 200 kadar sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen İller Arası Dostluk Turnuvası’nı izledi. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı ziyaret ederek eden Akyüz, kentte wushunun ivme kazanması için bilgi alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında Adana’nın Wushu Federasyonu’na bağlı 5 branşta da faaliyet gösterdiğini, milli takımlara her yıl yeni yetenekler kazandırıldığını ifade eden Akyüz, şöyle devam etti:
"Anadolu’yu çok önemsiyoruz. Bazı kentlere halı, ringi ve benzeri malzeme dağıtımı ve ulusal, uluslararası destek vermeyi düşündüğümüzde İl Spor Müdürü’nün bizim branşa olan ilgi ve duyarlılığına bakıyoruz. Şayet İl Spor Müdürü duyarlıysa o ile ağırlık veriyoruz. Adana İl Spor Müdürü genç, heyecanlı ve donanımlı Abdulkadir Ataşbak’ı yeni tanıdım ve çok beğendim. Tüm tesisleri gezdirerek bana bilgiler verdi. Gelecekte yapacağı çalışmaları anlattı.
Adana’ya bu nedenle bakış açım tamamen değişti. İl Spor Müdürü, antrenör ve sporcusuyla son yıllarda öne çıkan Adana’yı wushunun üssü yapacağız. Adana’da çağdaş tesislerin yanı sıra wushu için iyi bir potansiyel var. Hepsinden önemlisi Türkiye’de wushu sporunda ilk dünya şampiyonu olan Hüseyin Dündar’ın il temsilciliği yapması beni mutlu etti. Çinli antrenör göndermeyi düşündüğüm Adana’ya önemli organizasyonlar vereceğiz."
70 BİN LİSANSLI SPORCU, 6 BİN HAKEM, BİN 500 ANTRENÖR VAR
Wushu federasyonunun 2006 yılında kurulduğunu, Türklerin yapısına uygun olan bu spor dalının kısa zamanda yaygınlaştığını aktaran Abdurrahman Akyüz, "Henüz 10 yıllık bir geçmişimiz var. Kısa zaman içinde birçok uluslararası turnuvada, Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazandığımız madalyalarla bayrağımızı göndere çektirdik. Ülkemizin adını duyurarak daha fazla tanınmasını sağladık. Çin’de doğan ve yaygınlaşan wushuyu özümseyen ve disiplinine bağlı kalan dünyada ikinci ülke konumundayız. Şu anda 70 bini aşkın lisanslı sporcu, 6 bin hakem, bin 500 kadar antrenörümüz bulunuyor." diye konuştu.
Milli takımın sürekli farklı illerde ve yurt dışında ikili kamp ve müsabakalar yaptığını 2016 yılının Ocak ayında Çin’de yapılacak uluslararası turnuvaya katılacaklarını hatırlatan Akyüz, daha sonra da Rusya’da Avrupa şampiyonasına, gençler dünya şampiyonası için Bulgaristan’da gerçekleştirilecek yarışmaya hazırlandıklarını vurguladı.
Akyüz, bu şampiyonalardan mutlaka madalya ile döneceklerini, wushunun yakın gelecekte olimpik spor olacağını da sözlerine ekledi.
CİHAN
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.