Sanayi sektörünü geliştirmeye yönelik proje protokolü imzalandı
ERZURUM - DAP İdaresi'nin sorumluluk alanındaki 14 ilde, sanayi sektörünü geliştirmeye yönelik stratejik yol haritasının belirlenmesi ve bölgesel bir vizyon ortaya konulmasını amaçlayan 'Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi' protokolü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Türkiye Teknoloji..
@mersinhaber 'i takip et
ERZURUM - DAP İdaresi'nin sorumluluk alanındaki 14 ilde, sanayi sektörünü geliştirmeye yönelik stratejik yol haritasının belirlenmesi ve bölgesel bir vizyon ortaya konulmasını amaçlayan 'Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi' protokolü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) yetkilileri arasında imzalandı.
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve TTGV Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Koordinatörü İhsan Karataylı ile TTGV İdari ve Mali İşler Koordinatörü Mine Küçükkiremitçi tarafından imzalanan protokol kapsamında hedeflenen işbirliğiyle bölge illerinde, girişimcilik ve yenilikçilik yönünden sanayi sektörünün geliştirilmesinin yolları mercek altına alınacak. Bölgenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan ortak çalışmanın önemine değinen DAP İdaresi Başkanı Demir, söz konusu proje bölgenin öncelikli ihtiyacından doğduğunu söyledi. Demir, "Firmaların Ar-Ge ve inovasyon sonucu ortaya çıkardığı yeni ürünler, aslında bir girişimciliğin sonucunda doğuyor. Durağan bir yapıya girildiği zaman ise beklenen verim elde edilemiyor. Proje ile firmaların, üretim teknolojisi altyapıları ve rekabet güçleri sorgulanacak. Talebin bölgelere ve ürünlere dengeli dağılımının önündeki engeller tespit edildikten sonra, katma değeri artıracak bir sistem kurulacak. Böylelikle firmaların yenilikçi ürünleri üretme motivasyonu artacak, bölgenin sanayi bakımından güçlü yönleri tespit edilebilecek. Bu arada işletmenin varlığını sürdürebilmesi, pazarda güçlü bir konuma gelmesi ve karlılığını artırabilmesi için Ar-Ge ve inovasyona ihtiyacı olduğu hususunda bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda hem teknoloji transferi yoluyla verimliliği artırıcı hem de doğrudan istihdam yaratıcı sonuçlar elde ederek, büyümeye katkı sunulmuş olacaktır." dedi.
Proje kapsamında, bölgede sanayi sektörü ihtiyaçlarının tespit edilmesi, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, küme potansiyeli taşıyan sektörlerin tespitinin yanı sıra DAP Bölgesinde, serbest bölge kurulması ile Ar-Ge ve yenilikçilik konularında araştırma, analizlerin yapılması ve müdahale alanlarına yönelik projelendirme çalışmaları yer alacak. Ayrıca düzenlenecek çalıştaylar ile İŞGEM, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, OSB ve KSS gibi sanayi alanlarına yönelik analiz ve strateji projeleri geliştirilecek. 14 ay sürecek proje sonucunda ortaya çıkacak sonuç raporlandırılacak ve program hedeflerinin gerçekleştirilmesi sağlanacak. Proje bitiminde hazırlanacak rapor doğrultusunda bölgedeki firmaların rekabet koşullarına uyum sağlaması, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmesiyle ilgili strateji planları belirlenecek. CİHAN