Almanya'daki bazı yurtlarda mülteci çocuklar cinsel tacize uğruyor
BERLİN - Alman Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig bazı yurtlarda mülteci çocukların cinsel istismara maruz kaldığını söyleyerek çocukların yasal yaptırımlarla korunmasından yana tavır koydu
@mersinhaber 'i takip et
BERLİN - Alman Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig bazı yurtlarda mülteci çocukların cinsel istismara maruz kaldığını söyleyerek çocukların yasal yaptırımlarla korunmasından yana tavır koydu. Schwesig, mülteci yurtlarında çocuklarla çalışacak personelden iyi hal kağıdı talep edilmesini istedi.
Federal Hükümet’in İltica Yasası’nda yapmayı öngördüğü değişikliklere yönelik tartışmalar devam ederken Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig mülteci yurtlarında barınan çocukların cinsel istismara karşı daha iyi korunmasını talep etti. Kendisi de bir çocuk annesi olan ve ikinci bebeğini dünyaya getirmeye hazırlanan Schwesig mülteci çocuklarla çalışacak personelin iyi hal kâğıdı getirmelerinin zorunlu kılınmasını istedi.
Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı bu konuyla bağlantılı kararların ve yaptırımların İltica Yasası’na da işlenmesinden yana tavır koydu ve çocukların yasal yaptırımlarla cinsel istismara karşı korunması gerektiğinin altını önemle çizerek bazı yurtlarda mülteci çocuklara yönelik cinsel taciz olaylarının meydana geldiğini duyurdu.
Federal Hükümet’in planladığı değişiklikler arasında Almanya’ya sığınan mülteciler için aile birleşiminin engellenmesi öngörülüyor. SPD Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig aile birleşiminin engellenmesine kesinlikle karşı çıktı. Aile birleşiminin yasaklanmasının mültecilere yanlış bir sinyal olacağına dikkat çeken Schwesig, bunun mültecilerde ‘Göç ederken, bu tehlikeli yolculuğa çıkarken eşiniz ile çocuklarınızı da yanınıza alın’ şeklinde bir algıya yol açacağını söyledi.
İlgili görüşü savunan Birlik Partileri’ni eleştiren Schwesig, "Çocuklarla kadınların savaş ortamında kalmalarını istiyorlarsa, bu hiç de insani bir yaklaşım olmadığı gibi uyum konusunda da akılcı bir yaklaşım değildir." ifadelerini kullandı. Schwesig, "Uyumda çocuklar ve aile anahtar rolü oynar." dedi.
ManuelaSchwesig aile birleşimi yoluyla Almanya’ya milyonlarca mültecinin geleceği yönündeki uyarılara karşı da net bir tavır sergiledi. Schwesig, "Bu senaryoyu ne tarafından tutarsanız tutun yanlıştır. Gerçeklerle hiç bir alakası yoktur." diyerek Almanya‘ya aile birleşimi yoluyla geçen yıl sadece 18 bin kişinin geldiğini, bu yıl ise bu rakamın yaklaşık 50 bin civarında olduğunu bildirdi. Bununla birlikte Almanya’ya göçün hızının kesilmesi gerektiğini de dile getiren Federal Aile Bakanı, partisi SPD’nin savaş mültecileri için kontenjan belirlenmesini içeren önerisini talep olarak tekrar gündeme taşıdı ve bu bağlamda ‘Çocuklar ile ailelerine öncelik verilmelidir’ tavsiyesinde bulundu.
Almanya'da Federal Hükümet İltica Yasası'nı sertleştirmeyi planlıyor ancak koalisyon ortakları arasında mültecilerin aile birleşimi ile sağlıklarının korunmasına yönelik önlemler konusunda anlaşmazlık bulunuyor. Federal Başbakan Angela Merkel esasen yeni yıl ile birlikte 1 Ocak tarihinde yürürlüğe sokulmak istenen ve İltica Paketi II olarak nitelendirilen değişikliklerin yeni yıla yetişmeyeceği geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. CİHAN