Tarsus »

Kadına Şiddete Karşı toplantı

Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


@mersinhaber 'i takip et

Kent Konseyi Kadın Meclisi,  Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Güner Baykal Toplantı Salonu'nda söyleşi programı düzenlendi. Programın ilk bölümünde Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sayın Bahşende DİREN programın açılış konuşmasını yaparak Birleşmiş Milletler'in 25 Kasım 10 Aralık tarihleri arasında düzenlediği kampanyadan bahsetti. Programın ikinci bölümünde tüm katılımcılar sırası ile söz alarak konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Program da şiddetin tanımı yapılırken bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni olan, tecavüz edilerek vahşice öldürülen Mirabal Kardeşlerden bahsedildi. Program da ayrıca şiddetin biçimleri ve 'Kadına Şiddete' dur diyecek çözüm önerilerine yer verildi. Çözüm önerilerinde ön plana çıkan aile eğitimi ve sevgi eğitiminin acil eylem planı olarak uygulanmaya konmasının gerekliliğine dikkatler çekilerek toplumda yaşayan herkes bu konuda duyarlı olmaya davet edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.