Tarsus »

Tarsus’ta soya hasadı başladı

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer,kent sınırları içerisinde yaklaşık 50 bin dönüm arazi üzerine soya fasulyesi ekildiğini hatırlattı.


@mersinhaber 'i takip et

 Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer,kent sınırları içerisinde yaklaşık 50 bin dönüm arazi üzerine soya fasulyesi ekildiğini hatırlatarak "Soya fasulyesi üreticisi bu yıl ki hasadına başladı. Toprak Ofis Mahsulleri yetkililerin bir an önce taban fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Beklenen taban fiyatı 1 Lira 600 kuruş olarak bekliyoruz. Mısır üretici taban fiyat konusunda darbe yedi, umuyoruz aynı durum soya fasulyesinde olsun istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Soya fasulyesinde bu yıl 250 bin ton rekolte beklediklerini ifade eden Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, "Soya fasulyesi ekimine gerekli teşvik desteği mutlaka verilerek, çiftçinin bu anlamda kanalize edilmelidir.Tüm bunların yanında Çukurova toprakları her ürün ekimine olduğu gibi soy fasulyesi ekimini de son derece elverişli." dedi.

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.