Tarsus »

Gaziler Günü Tarsus'ta da kutlandı.

Gaziler Günü'nün 94.yıl dönümü Tarsus'ta da kutlandı.


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-Atatürk'ün TBMM tarafından gazi unvanı ile onurlandığı gün olan Gaziler Günü'nün 94.yıl dönümü Tarsus'ta  da törenle kutlandı.

Resmi tören sabah saat  09.00'da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde yapıldı.

Törene Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon ve jandarma komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü  Salim Çakan,  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Muharip Gaziler ve STK temsilcileri ile bir grup öğrenci katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin konulması,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Türk  Silahlı Kuvvetleri adına J.Teğmen Halil Tek'in günü anlam ve önemimi belirten bir konuşma  yaptı.

Muharip Gaziler  Derneği Derneğinden bir üye  ve bir öğrencinin şiir okuması ile tören sona erdi.

Daha sonra protokol mensupları Muharip Gazileri tebrik ederek günlerini kutladılar.

Törene katılanlar daha sonra  Muharip Gaziler Derneğine geçti. Burada dernek başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve yönetim ile üyeler tebrikleri kabul etti.

Ayrıca Garnizon ve jandarma komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Gazi ve şehit ailelerine Barajda bir restaurantta yemek verdi.

Yakup Boncuk 

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.