Spor »

Erdemli Avgadı (Sarıkaya) Karakucak Güreşleri - Canlı Yayın

Erdemli Avgadı( Sarıkaya) da düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşlerini canlı olarak internet üzerinden izleyebilirsiniz.


@mersinhaber 'i takip et
Erdemli Avgadı (Sarıkaya)’da düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri’ni şu an Mersin Büyükşehir Belediyesi web.tv (mersintv.net) adresinden ve Kanal 33, Kanal 2000, Sun Tv, İçel Tv'den canlı olarak izleyebilirsiniz.
 
CANLI OLARAK İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
 
Yörenin Yiğitleri Silifke Mara Meydanında
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 5 ilçede düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri’nin ikinci ayağı Silifke Kırobası’nda (Mara) gerçekleşti.
 
Halkın büyük ilgi gösterdiği güreş müsabakalarına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Türklerin en eski sporlarından ve savaş talimlerinden biri olan, güce, zekaya, çevikliğe ve pratikliğe dayalı Karakucak güreşlerinde, pehlivanlar rakiplerini yenebilmek ve dereceye girebilmek için ter döktü.
 
Vatandaşların merak ve heyecanla takip ettiği güreş müsabakaları renkli görüntülere sahne olurken, Üniversiteler Arası Olimpiyat Şampiyonu Sait Bingöl, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ahmet Peker, Akdeniz Oyunları Şampiyonu Rıza Yıldırım, Gençler Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı ve Kırkpınar Başpehlivan üçüncüsü gibi ülkemizi uluslararası güreş müsabakalarında temsil etmiş ve dereceye girmiş pehlivanlar da Karakucak güreşlerinde yarıştı. 
 
Bu yıl 2.’si düzenlenen Karakucak güreşleri etkinliğinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzla başlayan o kutsal mücadele, o büyük mücadele 30 Ağustos’ta hepimizin bildiği gibi zaferle sonuçlandı. O günlerde ülkemizi o kirli ayaklarıyla işgal eden düşmanlar, Aziz Atatürk’ün önderliğinde verilen o büyük mücadele sonucunda, bu ülkeyi bize hür ve bağımsız olarak teslim etti. Kahraman Türk askerleri savaş meydanında can verdiler, kan verdiler, şehit oldular, gazi oldular ve onların sayesinde bugün bu topraklarda alnımız açık, başımız dik, al bayrağın altında hür ve bağımsız olarak hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.