Dünya »

İsviçre, Kerimova ile bağlantılı hesapları dondurdu

İsviçre Adalet Bakanlığınca, kara para akladığı iddiasıyla Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova ile irtibatlı banka hesapları donduruldu.


@mersinhaber 'i takip et
İsviçre Adalet Bakanlığı kara para akladığı iddiasıyla Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova ile irtibatlı banka hesapları dondurdu.
 
İsviçre medyasında çıkan haberlere göre, İsviçre Adalet Bakanlığı, ABD'nin talebi üzerine Gülnara Kerimov ile irtibatı olduğundan şüphelenilen bir takım hesapların dondurulmasına karar verdi.
 
İsviçre, Kerimova ve ismi izah etmeyen diğer 5 Özbek yurttaşı ile alakalı 2012 Temmuz'da başlatılan soruşturma kapsamında henüz önce de bu 6 kişinin banka hesaplarında bulunan paraya el koymuştu.
 
Soruşturmanın Özbekistan telekomünikasyon sektöründeki bir kara para aklama iddiasıyla alakalı olduğu dile getiriliyor.
 
Gülnara Kerimova, 2013'e kadar Birleşmiş Milletler (BIRLEŞMIŞ MILLETLER) Cenevre Bürosu nezdinde Özbekistan Sürekli Temsilcisi olarak misyon yapmış ve diplomatik dokunulmazlık almıştı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.