Güncel »

Mersin Hava Durumu, Sıcaklık 50 Dereceyi Bulacak

Mersin Haber - Hafta boyunca etkili olacak yaz sıcaklarının bölgedeki nem oranına göre bazen hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi bulması tahmin ediliyor.


@mersinhaber 'i takip et

Mersin Haber - Ülkede yaz sıcakları bastırırken Mersin’de hava sıcaklığı 35 – 40 derece aralığında olacak. Hafta boyunca etkili olacak yaz sıcaklarının bölgedeki nem oranına göre bazen hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi bulması tahmin ediliyor.

 
Yetkililerin Hava Durumu bilgilermelerinde sıcak havalar ve güneşin tepede olduğu zamanlarda mümkün olduğunca sıcak ve güneşten korunmaları konusunda uyarıda bulunurken. Sahil kesimlerinde tatilcilerin güneşe karşı korumasız güneşlenmemeleri gerektiğini bildirdi.
 
Bölgemizde Akdeniz bölgesinin sıcak şehirlerinden diğeri olan Adana'da nem ile birleşince etkisini yarın daha da artıracağı öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden Hava Durumu yapılan açıklamada, bugün gölgede 38 derece olan sıcaklığın yarın 41 derece olacağı, öğle saatlerinde nemin yüzde 50 civarında olacağı bildirildi. Bu sıcaklık değerlerinin uzun yıllar ortalamasının 4-6 derece daha üzerinde olduğu önceki yıllarda Adana'da en fazla ölçülen sıcaklığın 36.6 olduğu, bu ayda ortalama sıcaklığın 34.6 olduğu belirtildi. Adana Hava Durumu ve Mersin Hava Durumu için ilgili kısımdan günlük olarak takip edebilirsiniz.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.