Spor »

Minik Yüzücüler Katılım Belgelerini Aldılar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Spor Akademisi bünyesindeki yüzme kurslarının ilk etabı sona erdi. Kurs sonunda yüzme eğitimi alan çocuklara katılım belgeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde yapılan törenle verildi.


@mersinhaber 'i takip et

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 8 yüzme eğitmeni, sağlık personeli ve koordinatörler olmak üzere toplamda 12 kişilik ekiple yüzme kurslarının ilk etabını tamamladı. Kurs boyunca yüzmeyi yeni öğrenen çocuklara serbest teknikte yüzme eğitimi verildi. Teknik grupta ise sırt üstü, kurbağalama ve serbest stil olmak üzere üç branşta yüzme eğitimi verildi.

6 yaş ve üstü 700 öğrencinin eğitim aldığı yüzme kursu sonunda düzenlenen tören, öğrencilerin seremoni yürüyüşü ile başladı. Seremoni yürüyüşünün ardından gerçekleşen yüzme yarışları ile tören devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı törende yapılan yarışmalarda çocuklar birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Öte yandan yarışmaların sonunda dereceye girenlere madalyaları verildi.

“SPORUN BİRÇOK DALINA DESTEK VERİYORUZ”

Başkan Kocamaz yaptığı konuşmada, “Denizle iç içe yaşıyoruz, 321 kilometre sahilimiz var. Bu kadar uzun sahili olan bir bölgede yaşayan insanların, özellikle de çocuklarımızın yüzmeyi öğrenmesini istiyoruz. Çocuklarımızın bundan sonraki yaşantılarını sporcu olarak, sporcu ahlakıyla yetişmiş gençler olarak geçirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin’in spor kenti olmasını istediklerini söyleyen Başkan Kocamaz“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sporun birçok dalına, amatör spor kulüplerine destek veriyoruz. Bunun yanı sıra şehrimizin en önemli markası, Mersin idmanyurdumuza da maddi manevi destek veriyoruz. Özellikle Akdeniz Oyunları çerçevesinde şehrimize kazandırılmış spor tesislerinin dolu dolu kullanılmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi son olarak Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Mersinimizde yapıldı. Önümüzdeki iki yılda da bu müsabakalar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Gençlerin sağlam vücutlu, Cumhuriyete kendisini adamış, Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde kendisini geleceğe hazırlamış gençler olarak yetişmesini arzu ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz“Bu amaçla kurduğumuz Spor Akademisi’ne, futbol, voleybol, basketbol, yüzme, jimnastik ve hentbol olmak üzere değişik branşlarda, yaklaşık 2600 çocuğumuz başvurmuş. Bugün de yüzme kursumuza katılan öğrenci sayımız 700’dür. İlerleyen günlerde bu sayı daha da artacaktır. Ben, gençlerin spor yapması için onlara destek veren siz değerli velilere teşekkür ediyorum” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.