Tarsus »

Buğday Hasadından Yüksek Verim Elde Ediliyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde başlayan buğday hasadında, rekoltenin yüksek olduğu belirtilirken, buğdayda üretim ve kalitenin üst seviyeye taşınmasının amaçlandığı belirtildi.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’ta başlayan buğday hasadında buğdayda üretim ve kalitenin üst seviyeye taşınmasının amaçlandığı belirtildi.
 
Konu ilgili açıklama yapan, Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, 619 Bin 728 dekarlık tarla arazisine sahip olup bu alanın 338 Bin 141 dekarı buğday üretim alanı bulunduğu belirtti. 
 
Erdoğan, tespit edilen bu rakamlar çerçevesinde amaçlarını bu kadar geniş üretim alana sahip, stratejik bir ürün olan  buğdayın üretiminin hem verim hem de kalite bakımından en üst seviyelere taşımak olduğunu kaydetti.
 
Bu hedefler doğrultusunda sertifikalı tohum kullanımı ve ürünün mibzer ile ekimi büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, "İlçe Tarım Müdürlüğümüzün teknik personeli tarafından 2014-2015 üretim sezonu dahilinde kuru tarımın yapılmış olduğu İncirgediği, Kırıt, Kadelli ve sulu tarımın yapıldığı Ballıca köylerimizde önder üreticilerimizle sertifikalı tohumluk kullanımıyla ilgili olarak bölgemize uygun, üreticilerimiz tarafından en fazla tercih edilen 4 farklı sertifikalı buğday çeşidinin mibzerle ekimi gerçekleştirilip ürünün yetişme süreci teknik personeller tarafından takip edilerek üreticilerimize gerekli uyarılarda bulunulup ürünlerimizin hasadı gerçekleştirilmiştir.
 
Erdoğan, “Bakım ve yetiştirme koşullarına uygun olarak dengeli bir şekilde taban ve üst gübreleme yapılıp,yabancı ot ve hastalıklara karşıda uygun ilaçlamalar yapılmıştır.Yapılan bu uygulamalar neticesinde kuru tarım yapılan bu demonstrasyon sahasında  dekara 625 kg verim elde edilmiştir.Kontrol olarak sertifikalı olmayan tohum kullanılarak ekilen üretim alanın yanındaki kontrol parselinde ise elde edilen verim dekara 450 kg olmuştur.”dedi.  (A. Hakim Kurt)

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.