Sedir Sahalarında Otuz Yıllık Anılar Tazelendi
İ.Ü. Orman Fakültesi emekli öğretim üyesi Melih Boydak Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Mersin Orman İşletme Müdürlüğünde Aslanköy, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde Toros, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğünde Kuskan ve Anamur Orman İşletme Müdürlüğünde Abanoz Orman İşletme Şefliklerinde, 1984 yılından bu yana çalışma yapılan sedir sahalarına gidildi.
@mersinhaber 'i takip et
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İ.Ü. Orman Fakültesi Silvikültür Ana Bilim Dalı Yar. Doç. Servet Çalışkan, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Etüt Proje Başmühendisi Sedat Yıldırım, Aslanköy, Toros, Mersin Orman İşletme Şefleri ve ATM Şefleri katıldı.
Aslanköy Başpınar Sedir Tohum Meşcereleri, Sedir boşaltma sahasındaki incelemenin ardından, Erdemli’ de Ünlük Dağındaki 2100 metrede Sedir, Ardıç dikimleri Cacık Mevkiinde AGM tarafından yapılan Sorgun Mikrohavza çalışmaları, Güzeloluk Akpınar’da 2009 yılında yapılan Sedir Rehabilitasyon çalışmaları yerinde görüldü. İkinci gün ziyareti öğleden önce, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Kuskan Orman İşletme Şefliği Bolyaran Mevkii ve Kuskan Orman İçi Ağaçlandırma çalışmasına yapıldı. Öğleden sonra ise Gülnar Bardat’tan Abanoz’a geçildi. 1984 yılında Abanoz Armutkıran’da Türkiye’de ilk defa uygulanan Karpelli Sedir Ekimi çalışmaları yapılan sahalar gezildi.
Prof. Dr. Melih Boydak burada o yıldaki anılarını tazeledi, 31 yıl önce ekim yoluyla 300 ha sahada çalışma yapılan sahadaki sedir ağaçlarını “çocuklarım ve torunlarım’ diye seven ve gözyaşlarını tutamayan hocamız kendisi gibi bizleri de duygulandırdı.
Bu anlamlı ve duygulu ziyaret Anamur’da konaklamanın ardından Mersin’e dönülmesiyle sona erdi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.