Tarsus »

Tarsus Zabıtasından Kaldırım Denetimi

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaya trafiğini engelleyen ve kaldırımları işgal eden esnaflara yönelik çalışma başlattı.


@mersinhaber 'i takip et

Tarsus Belediyesi kaldırım işgalini önlemek amacıyla zabıta ekipleri tarafından 'Kaldırım Temizleme Uygulaması' yapıldığı bölgelerde kurallara uymayanlara işlem yapıldı.

 

Vatandaşların kaldırımları rahat kullanması için Zabıta ekipleri tarafından rutin olarak denetim yapıldığını söyleyen BelediyeBaşkanı Şevket Can, kaldırımların yayalar için olduğunu belirtti.


Başkan Can, "Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, vatandaşlarımızın daha rahat hareket etmesi ve yayaların kullandığı kaldırımların temiz olması açısından denetimler yapıyor.  Alimenteşoğlu caddesi, Mersin Caddesi, Adana Caddesi, Eski Hal Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Hilmi Seçkin Caddesi ve Alparslan Türkeş Bulvarı’nda kaldırım işgalleri ile ilgili çalışmalar yapılmış olup, kaldırımı işgal eden esnaflara Belediye Zabıta Tembihnamesinin 39. Maddesi hükümleri hatırlatılarak kaldırım üzerindeki sergi amaçlı mallar ve tabelalar, esnafın açtıkları tezgahlar ve stantlar kaldırıldı, sarı çizgiyi ihlal edenler uyarıldı ve bisikletlerini kilitleyerek kaldırımlara bırakanlara gerekli uyarılar yapıldı” dedi.

 

Başkan Can, bu konu üzerinde çalışmalarının aralıksız süreceğini söyledi. 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.