Tarsus »

Boğulma Tehlikesi Geçiren Öğrencileri Kurtaran Belediye İşçisi Yoğun Bakımda

Mersin’in Tarsus ilçesinde DSİ Kanalında boğulma tehlikesi geçiren 2 çocuğu kurtarmak için kanala atlayan, 49 yaşındaki Belediye işçisi, çocukları kurtarırken, kendisini kurtaramadı. İşçinin duran kalbi yoğun müdahale ile tekrar çalıştırıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tarsus Kırklarsırtı Mahallesi, Kasım Ekenler Bulvarı üzerinde geçen DSİ kanalında giren 2 öğrenicinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören Belediyede yövmiyeci olarak çalışan işçisi, çocukları boğulmaktan kurtarırken, kendisi ise boğulma tehlikesi geçirdi. İşçnin duran kalbi olay yerinde ve kaldırıldığı hastanede yapılan yoğun müdahale ile tekrar çalıştırıldı.

 

Alınan bilgilere göre, saat 15:00 sıralarında, Kırklarsırtı Mahallesi, Kasım Ekenler Bulvarı üzerinde geçen DSİ kanalına giren 2 öğrenci, suyun akıntısına kapılarak yardım çığlıkları atmaya başladılar. O esnada kanal kenarında çim biçen ve Tarsus Belediyesinde yövmiyeci olarak çalışan Halil Çakmak (49), hiç tereddüt etmeden çocukları kurtarmak için kanala atladı.

 

Suda çırpına çocuklardan birini kanalın kenarına iten Halil Çakmak, diğer çocuğunda tutmaya çalıştığında, suyun güçlü akıntısın etkisiyle,  aniden suda batıp çıkmaya başladı.

 

Çevredeki vatandaşlarında yardıma koşmasıyla her iki çocuk sudan çıkartılırken, suyun için bir anda kaybolan Halil Çakmak’ı aramaya başladılar.

 

Vatandaşlar ve olay yerine gelen TAR-KUR Ekipleri tarafından sudan çıkarılan Halil Çakmak’a olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından, yoğun şekilde kalp masajı ve nefes alması için teneffüs yapıldı.

 

Hemen ambulansla Medical Park Tarsus Hastanesine kaldırılan Halil Çakmak’a burada doktorlar devam edilen yoğun kalp masajı sonucunda, Çakmak’ın duran kalbini tekrar çalıştırmayı başardılar.

 

Yoğun bakım ünitesine alınarak solunun cihazına bağlanan Halil Çakmak’ın heyeti tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

 

Öte yandan, boğulma tehlikesi geçiren 2 öğrencinin ise durumların iyi olduğu belirtildi.

Polisin olayla ilgili soruşturma bağlattığı öğrenildi. (A. Hakim Kurt)


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.