Tarsus »

Mısır’da ki idam kararlarına Tarsus’tan tepki

Mısır’da aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararı Tarsus Ashab-ı Kehf platformu kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.


@mersinhaber 'i takip et

Tarsus’ta faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşların oluşturduğu Ashab-ı Kehf platformu , Mısır’da 106 kişiye verilen idam kararını kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

 

 Yapılan kitlesel basın açıklamasında, birlik beraberlik ve İslami mücadeleye vurgu yapıldı.

 

Cuma Namazı çıkışında Ulu Camii avlusunda Ashab-ı Kehf Platformu yapılan basın açıklamasında, verilen idam kararlarının siyasi olduğunu ve bu kararın bir an önce geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

 

Yapılan açıklamada, “‘Diktatörleri devirme iradesiyle zalimlerin tahtını alaşağı eden ve meydanları  ‘Özgürlük, Adalet ve meşruiyet’ çağrıları ile meydanları tekbir sesleri ile inleten  İslami Hareketler Tunus, Libya, Mısır, Yemen ve Suriye’de istekleri zalimlerin iktidarlarını sarstı. Halkların kendi iradesini ellerine alma çabaları bu nedenle zalimlerce bir cezalandırmaya, bedel ödetme kampanyasına dönüştürüldü.” İfadeleri kullanıldı.

 

Basın açıklaması, Tarsus Vaizi Mikayil Tayşan’ın yaptığı dua ile sona erdi. 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.