Adana polisinden 'sahte polis' seferberliği!
Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan kişilere karşı önlem için hastane, postane, banka, toplu taşıma aracı, durak ATM ve ilk etapta 100 bin konuta uyarı broşürü dağıttı. !
@mersinhaber 'i takip et
Son zamanlarda özellikle yaşlı vatandaşların sabit telefonlarını arayan ve kendisinin polis olduğunu söyleyen çetelere yönelik olarak Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri operasyon başlatmış yakalanan 5 kişi tutuklanmıştı.
Polis, telefon dolandırıcılarına yönelik operasyonların dışında önleyici tedbir kapsamında ilk etapta 150 bin el broşürü, büyük boy poster ve el ilanları bastırdı. Üzerinde "Dikkat, polis uyarıyor, telefon dolandırıcılarına karşı dikkat. Sizi telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi, polis, asker, savcı, ya da hakim olarak tanıtan ve sizden para ya da değerli eşyalarınızı isteyenlere inanmayın. Kamu görevlisi sizden hiçbir şekilde para ya da değerli eşyalarınızı istemez" yazılı broşür ve afişleri dağıtmaya başladı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden biri kadın 3, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nden de biri kadın 2 polis sokak sokak vatandaşlara broşür dağıttı. Polisler önce halkın en yoğun olduğu yerler olan postane, hastane, banka, ATM, dolmuş, durak, parklara giderek burada afişler asıp vatandaşları dolandırıcılara karşı bilinçlendirdi.
İLK ETAPTA 100 BİN KONUTA ULAŞILDI
Polis vatandaşın en fazla gittiği yerlere ulaştıktan sonra ilk etapta Adana'daki 100 bin konuta hazırlanan broşür ve afişler asıldı. Polis apartmanın girişine ve asansör içine hazırlanan broşürleri yerleştirerek vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Ayrıca polis sokakta gezen vatandaşları da durdurup konuyla ilgili bilgi vererek dolandırıcılara karşı uyardı. Polis daha sonra esnafı da tek tek gezerek onları da bilgilendirdi.
Polisin broşür dağıtarak bilgilendirdiği vatandaşlarda dolandırıcılardan dertli çıktı. Vatandaşlar polisin uyarmasının olumlu bir çalışma olduğunu hala dolandırılan vatandaşlar olduğunu belirtirken toplu taşıma sürücüsü bir arkadaşının da telefonla aranıp dolandırılmak istendiğini söyledi. Bir esnaf ise annesinin telefonla aranarak dolandırılmaya çalışıldığını ancak kendisinin bunu engellediğini anlatarak, "Polisin çalışması çok iyi oluyor. Ne kadar çok vatandaş bilinçlenirse o kadar iyi olur. Ancak bütün uyarılara rağmen vatandaşlar bunlara nasıl inanıyor anlamıyorum" dedi.
Polis proje kapsamında Adana'daki bütün konutları ulaşarak broşürleri dağıtacak. Adana'da en son 92 yaşındaki bir adamdan sahte polis 240 bin lira dolandırmış aynı gün başka bir sahte polis ise bir yaşlı kadından 64 bin lira dolandırmıştı.
FATİH KEÇE