Anamur »

Arınç’tan komşu ülkelerdeki yardıma muhtaç hastalara çağrı!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki Bezmialem Valide Sultan’ı anma sempozyumuna katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, arşivlerde ismi geçen komşu ülkelerdeki yardıma muhtaç ve fakir hastaların Türkiye’ye gelmeleri halinde bütün bakımlarının karşılanacağını söyledi.!


@mersinhaber 'i takip et

 

Türkiye’de 172 yıldır sağlık hizmeti sunan Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından 5-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla bir sempozyum gerçekleştirildi. Programda Bülent Arınç’ın yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman da hazır bulundu.

"Hem vakıf medeniyetini devam ettirmek, hem ecdad yadigarını korumak hem de ecdadımıza yüzümüzü kara çıkarmamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyen Bülent Arınç, arşivlerde ismi geçen komşu ülkelerdeki yardıma muhtaç ve fakir hastaların Türkiye’ye gelmeleri halinde bütün bakımlarının karşılanacağını söyledi. 4 bine yakın vakıf eserini imar ve ihya ettiklerini ifade eden Arınç, “Başbakan yardımcılığım süresinde sorumlusu olduğumu Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye’de ve Osmanlı coğrafyasında nerede ağlayan vakıf eseri varsa, güldürmeye koştu. 4 bine yakın vakıf eserini imar ve ihya ettik. Çalışmalarda 3 buçuk katrilyon masraf yaptık, 70 bin istihdam sağladık. Arşivlerde ismi geçen komşu ülkelerimizde restorasyon ihtiyacı olan vakıf eserlerinin de bakımını üstlendik. Ayrıca arşivlerde kaydı geçen ülkelerde fakir ve bakıma muhtaç hastaların, Türkiye’ye gelmeleri halinde bütün bakımlarını biz karşılayacağız. Bu çalışmaya Bosna Hersek’ten başladık ve devam edeceğiz. Sadece gelmeleri ve ellerinde belge olmaları yeterlidir. Ayrıca yükseköğrenim talebelerine de belli bir kontenjan dahilinde burs vermeye başladık” dedi.

“GELECEĞİN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI YETİŞTİRİYOR”

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin köklü geçmişinden aldığı güçle, geleceğin sağlık çalışanlarını yetiştirdiğini belirten Bülent Arınç, “Bezmialem Valide Sultan’ı anma sempozyumuna koşarak geldim. Bir seçim kavgasının olduğu ve rahatsızlığımın bulunduğu bir anda böyle bir toplantıya gelmemi garip karşılayabilirler ama bu çok önemli bir program. Bu haftayı düzenleyen başta Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ve onlara yardımcı olan personele gönülden teşekkür ederim. Hayırlı ve güzel bir iş yaptılar. İftihar edilecek pek çok örneklerden biri de vakıfları kuran, kişilerin üzerinde durmamız, onları dikkatle çalışmamız ve vefatından 162 yıl sonra da Bezmialem’i anmaktır. Bezmialem, cömert ve eli açık birisiydi ve pek çok hayır eseri meydana getirdi. Onlardan biri de fakir hastaların tedavi edilmesi için 100 yataklı Vakıf Gureba Hastanesi idi. İstanbul’daki iki vakıf üniversitesinden biri, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, diğeri de Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’dir. Vakıf bilinciyle donanmış üniversiteler, alanlarında kalifiye olan öğrencilerle eğitim ve öğretim işlemini sürdürmektedir” dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne destek olmayı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Bülent Arınç, “Dün yayınlanan Resmi Gazete’de, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Fitoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yer aldı. Bu merkezlerimiz hayırlı olsun. Üniversitemize destek olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bezmialem’i anmak ve hayırla yad etmek için burada toplanmamız, tarihimizle bağımızı da göstermektedir. Bizler, vakıf medeniyetinin varisleriyiz. Vakıf yardıma ihtiyacı olan garibe ve gurebaya koşmak, bunu sadece Allah rızası için yapmak ve karşılıksız vermek demektir. Sosyal devlet anlayışı o dönem vakıflar eliyle oluşturulmuş bir sistemdir. Devletin kamusal alanda gerçekleştirdiği her faaliyet Osmanlı’da vakıflar eliyle yapılmıştır. Eğitim de bu alanlardan biridir” dedi.

Vakıf Gureba Hastanesi’nin Türkiye’de iyi bilindiğini söyleyen Arınç, “Benim de yakınlarımdan burada tedavi olanlar oldu. ‘Fakirim’ dediğinde bu hastaneden kimse geri çevrilmemiştir. Buranın doktorları başka yerlerin doktorlarına göre hem mesleğinin gereğini daha çok yapıyorlar hem de insanlığın ve Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla daha büyük fedakarlıkla çalışıyorlar” diye konuştu.

“GERÇEK BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ”

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin ‘önce sağlık’ anlayışıyla kurulan gerçek bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, “Her şey insanın dünya ve ahiret huzurunun temin içindir. Önce sağlık anlayışıyla kurulan üniversitemiz, gerçek bir vakıf üniversitesidir. Hayatımızın tek ilham kaynağı olan Hazreti Peygamber, vakıf konusunda da ilham kaynağımızdır. 172 yıldır garip ve gurebaya sağlık hizmeti veren müessemiz, 2010 yılında bu vatanın kendileriyle gurur duyduğu hayırlı evlatları tarafından bir vakıf üniversitesine dönüştü. Geçen 5 senede çok işler yapıldı ve önemli başarılar elde edildi. Tamir ve tadilatın yanı sıra yeni alanlar oluşturuldu. Üst düzey akademik ve idari kadro kuruldu” dedi. 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.