TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu “Para Kazanabilmenin Tek Kuralı Markalaşmaktır”
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, para kazanabilmenin tek kuralının markalaşmak olduğunu söyledi.
@mersinhaber 'i takip et
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, para kazanabilmenin tek kuralının markalaşmak olduğunu söyledi.
Mersin’in Tarsus ilçesini ziyaret eden TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası yeni hizmet binalarını açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının açılışını yapan TOBB Genel Başkanı Hisarcıkoğlu, "Londra, Berlin ve Paris’te bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarından hiç bir farkı olmayan bu iki oda başkanı ve meclis yönetimini kutluyorum" dedi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ın yanısıra kalabalık bir işadamı tarafından çiçeklerle karşılanan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, daha sonra TSO konferans salonunda bulunan konuklara hitaben yaptığı konuşmasında kentlerin gelişimleri sırasında mutlaka değerlerini markalaştırma yönüne gitmelerini gerektiğine işaret etti.
Tarsus’un sosyo ve ekonomik gelişimi devam eden 842 ilçeler arasında 77. sırada olduğunu söyleyen Hisarcıkoğlu, "Dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alan Londra, Berlin ve Paris ticaret ve sanayi odalarının fiziki standartlarına ulaşan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Başkanları ve Meclis Yönetim kurulu üyelerini kutluyorum” dedi.
Tarsus’un taşıdığı değerleri noktasında diğer il ve ilçeleri kıskandıracak düzeyde olduğuna vurgu yapan Hisarcıkoğlu, "Bir kent şayet büyümek istiyorsa birlikte hareket etmelidir. Şehrin markalaşmasının tek formülü "birlikten rahmet, bereket doğar, ayrılıkta ise azap vardır" düşüncesini benimsemektir. Para kazanabilmenin tek kuralı markalaşmaktır" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile de görüştüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Sayın Babacan görüştüm. Yakın zamanda piyasaya kare kodlu yeni bir ödeme enstrümanının girecek. Normal bir çek olacak, birde kare kodlu çek olacak. Kare kodlu çekin üzerindeki kodu okuttuğunuz zaman o kişiden, mal sattığınız kişiden aldığınız çekin karşılığında onun bütün özgeçmişini göreceksiniz” dedi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ise konuşmasında kentin tarihi hakkında bilgiler vererek, “Göreve geldiğimizden bu yana hedeflediğimiz konuların başında odamızın fiziki koşullarını düzeltmekti. Bunun başarmanın haklı gururunu bugün yaşıyoruz. Tarsus’ta yaptığımız çalışmaların başında akredite çalışması ile 5 yıldız almaya hak kazandık. Odamız Paris Ticaret ve Sanayi Odasından farkı kalmadı. Markalaşma konusunda çalışmalarımızı başlattık. TAKİK’i kurduk. KOSGEB Tarsus Temsilciliğini kurduk. Tarsus Ekonomi Yıldızları ile işadamlarımızı ödüllendirdik. Eğitim ve seminerlerimiz düzenledik.
Öncelikli hedefleri arasında yer alan tarımsal ürünlerin nasıl değerlendirilmesi noktasında markalaşmayı da sağlayarak, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesini kurmayı amaçlıyoruz. Tarsus’ta sanayici sayımız 250 ve 200 milyon TL değerinde ihracatımız bulunuyor. Bu da gelecek günler için bizleri elbette sevindiriyor" diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Tarsus değerleri konusunda daima örnek bir şehir olduğunun söyleyerek, kentin markalaşması konusundan geçmişte önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından TSO konferans salonunda ’Tarsus’a Değer Katanlar’ ödül törenine geçildi.
Berdan Cıvata sahibi Hasan Şemsi’ye, Tarsus Belediye Başkanlığı görevini aralıksız 20 yıl yapan Burhanettin Kocamaz’a, Seçil Kauçuk Fabrikası Sahibi Orhan Koç’a, Sağlık Eğitim Vakfı ve Tarsus’un tarihi geçmişini gün ışığına çıkartan Hikmet Öz’e ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu, Tarsus Ticaret Borsasının yeni hizmet binası açılışına katıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.