Sağlık-Sen 112 Acil Servis Hizmetlerinde Taşeronlaşma İstemiyor
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, taşeronlaşma ile sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin mümkün olmayacağını ifade ederek, “Son dönemlerde alınması planlanan 4 bin civarında şoför arkadaşımızın da taşeron usulü ile alınması iş barışını bozacaktır” dedi.
@mersinhaber 'i takip et
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, taşeronlaşma ile sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin mümkün olmayacağını ifade ederek, “Son dönemlerde alınması planlanan 4 bin civarında şoför arkadaşımızın da taşeron usulü ile alınması iş barışını bozacaktır” dedi.
Bir dizi temasta bulunmak üzere memleketi Tokat’a gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendika binasında basın açıklaması yaptı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar’ın açılış konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Memiş, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek ‘Gözyaşı’ gecesine katılmak üzere Tokat’a geldiğini söyledi.
Sağlık alanında son dönemlerde istihdam politikalarında aksama olduğunu ileri süren Memiş, “Türkiye’deki hemşire arkadaşlarımız Avrupa’daki meslektaşlarının 5 katı fazla çalışmak zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra yeni personel alımı noktasında 5-10 bin kişilik alımlar nedeni ile bu istihdamın gerçekleşmesi mümkün gözükmüyor. Eğer Türkiye’de sağlık sistemindeki başarının devam etmesini istiyorsanız önceliği istihdama vermek ve insanca bir çalışma ortamının sağlanması gerekiyor. Türkiye’de istihdam gücüne baktığınızda bir hekime 1,5 hemşire nerede ise düşmüyor. Bunun Avrupa ortalaması 1 hekime 4 hemşire düşecek şekilde planlanmış. Ama maalesef bizim ülkemizde bu birebir oranda” diye konuştu.
"TAŞERONLAŞMAYA KARŞIYIZ"
İstihdam politikalarında son dönemlerde Sağlık Bakanlığı’ndaki taşeronlaşmanın göze çarptığını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Sağlıkta 140-150 bin civarında taşeron çalışmakta. Son günlerde 112 Acil Servis’te şoförlük yapmak üzere taşeron almakla alakalı bir düzenleme çıktı. Biz Sağlık-Sen olarak taşeronlaşmaya karşı olan bir sivil toplum örgütüyüz. Kesinlikle taşeronlaşma ile sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin mümkün olmayacağını ifade ediyoruz. Ama son dönemlerde alınması planlanan 4 bin civarında şoför arkadaşımızın da taşeron usulü ile alınması iş barışını bozacaktır. Aynı okuldan, belki aynı sıradan mezun iki arkadaşın birisi devlet memuru olmuş, diğeri taşeron olarak göreve başlamış. Birisi 2 bin 500 TL civarında ücret alırken, şoför koltuğunda oturan arkadaşımıza bin 200 TL maaş verilerek bu sistemi işletmek mümkün olmayacaktır. Onun için Sağlık Bakanlığı’na buradan bir çağrıda bulunuyorum. Şu anda 75 bin sağlık meslek lisesi veya yüksekokul mezunu acil tıp teknisyeni arkadaşımız dururken, 30-40 bin civarında hemşire arkadaşımız görev alamamışken, hemşirelerin yapmış olduğu tıbbi sekreterlik yerine şu anda 30 bin civarında tıbbi sekreterlik mezunu dururken, taşeron alımı ile sağlık hizmetinin sunulmaya çalışılması gerçekten sağlığın geleceğini olumsuz yönde etkileyecektir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
MEMİŞ, MEMUR-SEN GENEL BAŞKANLIĞI’NA ADAY
Memiş, basın mensuplarının, “Memur-Sen Genel Başkanlığına aday olacak mısınız" şeklindeki sorusuna, “Memur-Sen’e bağlı 11 hizmet kolumuz var. Bu 11 hizmet kolumuzun 11 genel başkanının da Memur-Sen Genel Başkanlığını talep etmek gibi bir hakkı var. Elbette biz önümüzdeki dönemde Sağlık-Sen’deki başarımızı Memur-Sen’e taşımak ve tüm kamu çalışanlarımızın hizmetkarı olmak için bu göreve talip olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye cevap verdi.