Erü'de İnşa Edilen Anne Evinin İşletilmesi Protokolü İmzalandı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi yanına hayırsever Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Anne Evinin, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilmesine ilişkin protokol, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Vakıf Başkanı Ahmet Hasyüncü ..
@mersinhaber 'i takip et
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi yanına hayırsever Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Anne Evinin, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilmesine ilişkin protokol, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Vakıf Başkanı Ahmet Hasyüncü tarafından imzalandı.
Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yetim, Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ve Prof. Dr. Murat Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş ile Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı yöneticileri katıldı.
Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri’nin hayırseverlikte Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini belirterek, üniversitenin kadrolu hayırseveri olarak gördükleri hayırsever Fevzi Mercan’a, Anne Evi’nin binasını yaptırmasından dolayı teşekkür etti.
Rektör Keleştemur, “Üniversitemiz Çocuk Hastanesi yanına inşa ettirilen ve 3 kattan oluşan Anne Evi, müstakil bina olması nedeniyle Türkiye’de bir ilk. Burası Kayseri dışından gelen ve yenidoğan çocuklarını üniversite hastanesinde tedavi ettiren annelerin barınma, yemek gibi sosyal ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacak. İşletmeciliğini Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı’nın yapacağı Anne Evi’nin tüm Türkiye’ye örnek teşkil edeceğine inanıyoruz” dedi.
Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de vakıfçılık geleneğinin öneminden bahsederken, kendi vakıflarının da atalarımızın vakıfçılık geleneğinin bir örneğini teşkil ettiğini kaydetti.
Hasyüncü, “1989 yılında kurulan Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfımız, Türkiye’de bir ilke imza atarak Ahmet Karamancı misafirhanesini işletmeye başladı. Kayseri dışından tedavi için ilimize gelen maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının kalacak yer ve yemek ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan Ahmet Karamancı Misafirhanemizdeki uygulamamız, 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Bizden sonra birçok ilde benzeri uygulamalar başladı. Biz gururluyuz ve sevinçliyiz. Türkiye’de örnek ve model olan işlere imza attığımız için. Umarım bugün protokolüne imza attığımız Anne Evi de Türkiye’ye model olacaktır. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Anne Evi’nin, resmi açılışını ise Mayıs ayının ikinci haftası Vakıf Haftası’nda yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü, Anne Evinin, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilmesine ilişkin 3 yıllık protokole imza atıldı.