Amasya'da Halk Otobüsü Şoförleri Sertifikalı Oldu
Amasya’da halk otobüsü şoförleri Amasya Üniversitesi, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Amasya Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘Etkili İletişim ve İş Yaşamında Profesyonellik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayarak sertifikalı oldular.
@mersinhaber 'i takip et
Amasya’da halk otobüsü şoförleri Amasya Üniversitesi, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Amasya Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘Etkili İletişim ve İş Yaşamında Profesyonellik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayarak sertifikalı oldular.
Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleşen sertifika törenine Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, Amasya Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Mürsel Çapkın ve kursiyerler katıldı.
Oda başkanı Mürsel Çapkın, yapılan eğitimin Amasyalıların rahat ve huzurlu bir şekilde toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamaya yönelik olduğunu ve şoförlerin vatandaşlarla kurdukları iletişimin olumlu yönde değişeceğini söyledi.
Önemli bir ihtiyacın kalitesini arttırma yönünde iyi bir eğitim çalışması yürütüldüğüne değinen Vali Çomaktekin, “Toplu taşıma araçlarımızı, otobüslerimizi, minibüslerimizi canlı mahallelere benzetiyorum. Otobüslerimiz toplumumuzun, mahallemizin kültürünü en iyi şekilde yansıtan yerlerdir. Çünkü toplu taşıma araçları, sahip olduğumuz bütün örf ve adetlerin, geleneklerin, terbiyenin, milli ve manevi değerlerin yansıtıldığı mekanlardır” dedi.
Otobüslerde yolculuk yapan her mevkiden ve yaştan insan olduğuna değinen Çomaktekin, “Böylesine önemli bir mekanda, her kesime hitap eden toplumsal ve kamusal hizmet yürüten şoför kardeşlerimizin, mesleki niteliklerinin yanında, insani nitelikler olarak da çok üstün vasıflara sahip olmaları gerekiyor. Zaten sahip olduğumuz değerlerle ve terbiyeyle yetişen şoför kardeşlerimiz, farklılığını otobüste hissettiriyor. Aynı zamanda sunduğu kamu hizmetinin kalitesi arttığı gibi mesleğinin prestijine de katkıda bulunuyor” diye konuştu.
Şoförlerin aldığı edep ve terbiyeyle otobüste bulunan bir hamile kadına, bayana, çocuğa, yaşlıya nasıl muamele edeceğini mutlak süratle iyi bir şekilde bildiklerine değinen İbrahim Halil Çomaktekin, “Bazı şoför kardeşlerimizde maalesef bu kalitede olmayabiliyor. Her meslekte olduğu gibi yanlış davranan, konuşma adabını bilmeyen, kılık kıyafetine dikkat etmeyen insanlar çıkabilir. Ama bunlar bütün camiayı temsil etmezler. Bu eğitimlerle kaliteyi daha çok arttırıp, insanlarımızın huzur ve güvenle toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini hedefliyoruz. Amasya Üniversitemiz Şoförler Odasıyla beraber güzel bir çalışma yürüttüler. İyi düşünülen bir proje. Önemli kamusal ve toplumsal hizmet sunan şoför kardeşlerimize de sunmuş oldukları bu güzel hizmetten ve hizmetlerini yürütürken gösterecekleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Törenden sonra başarılı bir şekilde kursu tamamlayarak belgelerini almaya hak kazanan şoförlere belgeleri verildi.