Uğur Eğitim Kurumlarından 'hizmet İçi Eğitim Semineri'
Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Diyarbakır’da, hizmet içi eğitim ve dershanelerin dönüşümü ile ilgili seminer verdi.
@mersinhaber 'i takip et
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Diyarbakır’da, hizmet içi eğitim ve dershanelerin dönüşümü ile ilgili seminer verdi.
Bahçeşehir Koleji Vadi Evleri İlkokulu konferans salonunda düzenlenen seminere, Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Uğur Liseleri Eğitimden sorumlusu Genel Müdür yardımcısı Adil Kurt, Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Diyarbakır kurucusu Zeki Esen ile çok sayıda öğretmen katıldı.
Dershanelerin dönüşümü ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yapılacak olan yatırımlarla ilgili açıklama yapan Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Uğur hazırlık liselerinin dershanelerden dönüşüp, 47 yıllık geleneğini bozarak okula dönüştüğünü söyledi. Durak, "Bu dönüşüm süreci içerisinde diğer kurumlar gibi bizde okula dönüştük. Bunu daha öncesinde yaptık. Dershaneler dönüşüme girdiği anda itibaren Uğur hazırlık liselerini kurduk. 2 yıldır bununla devam ediyoruz. Dönüşüm süreci başladıktan sonra yani dershaneler kapatıldıktan sonra dershanelerin dönüşümünü sağlıyoruz. Tahminen 120 civarında dönüşüm okulu olacaktır. 30 tanede eski Anadolu lisesi türünde okullarımız vardı. 10 tanede Ortaokul mevcuttur. 160 tane okulumuz olacaktır. En yoğun bölgeler İstanbul, Eğe ve Güneydoğu’dur. Dershanelerimizin ve kurumlarımızın bulunduğu bölgeler en çok buralardadır. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak Güneydoğu’ya ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bahçeşehir Kolejleri zaten yatırımları sürdürüyor. Genel liseden farkı olmayacaktır. Aynı eğitim almaktayız. Ayrı olarak dil eğitimine ağır vereceğiz. Genel liseleri daha kaliteli hale getirdik" dedi.
Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Diyarbakır kurucusu Zeki Esen ise, 2009 yılında Bahçeşehir Vadi Evlerini açtıklarını ifade etti, Esen, "Nisan ayında okulun temelini atacağız. 21 bin metrekare alan üzerine 30 bin metrekare kapalı alan üzerine anaokulu, ilkokulu, ortaokulu, Anadolu lisesi ve fen lisesi açacağız. Tüm bölgede yatırımlar devam edecektir. Diyarbakır başta olmak üzere Batman ve Van’da da yatırımlar devam etmektedir. Bitme süresi 2016 ve 2017 olarak bitirmiş olacağız. Diyarbakır’daki yatırım 10 Milyon Dolar olacaktır" diye konuştu.
Öğrencilere YGS ve LYS hazırlığı konusunda önerilerde bulunan Uğur Liseleri Rehberlik direktörü Nazik Kosegil de, öğrencilerin 19 Mart’ta açıklanan YGS’de Türkçe bölümündeki zorluklarından bahsettiklerini anlattı. Kosegil, "Sonuçlar son 4 yılın en düşük ortalamasıdır. Matematik testinde geçen seneye oranla düşüşler oldu. Yansıması öğrencileri sıralama anlamında farklılıklar getirdi. Geçen sene aynı puanla düşük bir sıralama gören öğrenci bu sene aynı puanla daha yüksek ortalama getirdi. Öğrenci gözü ile bakıldığında puanlar düşüktü. Motivasyon dağılması yaşandı. Yapmaları gereken tek şey YGS’nin önemini bir kere daha düşünmektir. YGS toplamda puan oluşturduğunda yüzde 28 ve 36 arasında puan katkısı sağlamaktadır. Dolaysıyla sınav puanını oluşturan sınav Haziran ayındadır. Öğrencilerin bundan sonraki süreçte olası hataları nasıl kapatacaklarına dair planlar yapmaları gerekir. LYS aslında YGS’ye oranla daha zor bir sınavdır. Daha bilgi içeriklidir. Yaklaşık 3 ay kaldı. Öğrenciler geçmişte getirdikleri eksiklikleri tamamlayacaktır. Geçmişte gördüğümüz bir çok örnek vardır. Bu süreçte kalan süreyi nasıl değerlendirirler diye düşünmeleri gerekir. Bahar ayını iyi kullanmalıdırlar. Ailelere ciddi görevler düşmektedir. Sınav açıklandığında aileler de öğrenciler kadar olumsuz etkilenebilirler. Bu olumsuzluğu öğrenciye yansıtmamaları gerekir. Bu süreçte aileler çocuklarına destek olmalıdır" şeklinde konuştu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.