Kandilli Belediye Binasının Kaçak Olduğu İddiası
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 1993 yılında orman arazisi üzerine yapıldığı için Kandilli Belediye binasının kaçak yapı konumunda olduğu belirtildi.
@mersinhaber 'i takip et
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 1993 yılında orman arazisi üzerine yapıldığı için Kandilli Belediye binasının kaçak yapı konumunda olduğu belirtildi.
Kandilli Belediyesi orman arazisinde yer aldığı ve kaçak olduğu iddiası ile açılan dava devam devam ederken, Ereğli Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayet üzerine belediye bahçesinde yapılan Atatürk büstü ve çevre düzenleme inşaatları hakkında Kaymakamlık soruşturma izni verdi.
Belediye binasının bulunduğu arsa tapusunun babası merhum Fevzi Yıldız adına kayıtlı olduğunu ve arsanın 1988’den 2010 yılına kadar olan emlak vergilerini kendilerinin ödediğini iddia eden Ömer Yıldız, arsayı geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor. Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü’nden aldığı resmi yazıda Kandilli Belediye binasının yapımı ya da kiralanması hususunda hiçbir anlaşma kaydına rastlanılmadığının belirtildiğini dile getiren Yıldız, mevcut belediye yönetiminin kaçak binada hem inşaat çalışması yaptığını hem de bazı alış veriş merkezlerine bazı bölümleri kiraya verdiğini söyledi. Yapılan şikayetler üzerine savcılığın burada yapılan kaçak yapılaşmalarla ilgili soruşturma başlattığını ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığının da soruşturma talebine izin verdiğini belirten Ömer Yıldız, şu an Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve sorumlu fen işleri çalışanlarının soruşturma geçirdiklerini anlattı. Arazinin 2B kapsamına alındığını ve kendilerine yeniden verilmesi noktasında açılan davanın devam ettiğini söyleyen Ömer Yıldız, hukuksuzluğun giderilmesini istedi. Yıldız, gazetecilere belediye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha önce yaptığım açıklamada CHP’li Kandilli Belediyesi binasının kaçak ve ruhsatsız olduğunu ifade etmiştim. Bunun resmi belgeler ve idarelerde de kayıtlı olduğunu dile getirmiştim. Burada yapılan bazı inşaat çalışmalarından dolayı savcılık soruşturma başlatmıştır. Savcılığın soruşturma talebine kaymakamlık olur vermiştir. 1991 yılında Kandilli Belediyesi Orman Genel Müdürlüğü’ne izin başvurusunda bulunuyor. Ancak, Kdz. Ereğli Orman İşletmesi Müdürlüğü’nden alınan resmi yazıda Kandilli Belediye binasının kiralanması ya da başka bir hususta her hangi bir izin ya da anlaşma belgesine rastlanılmadığı belirtilmektedir. Burada usulsüzlük devam etmektedir. Ben buradan Sayın valimizi, Kaymakamımızı, iktidar milletvekillerimizi göreve davet ediyorum. Burada kaçak olan binaya bir alışveriş merkezi nasıl kiraya verilebiliyor? AVM adı altında haksız bir rant elde ediliyor. Tapuda arsanın babam Fevzi Yıldız adına kayıtlı olduğu ve maliklerinin de bizler olduğu yazılıdır.”
CHP’li belediye yönetiminin AVM’ye yer açmak için Atatürk büstünün yerini değiştirdiğini ve etrafının briketle örüldüğünü söyledi.
Kandilli Belediyesinin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Aydın da, Ömer Yıldız’ın bu iddialarını çok uzun süredir gündeme getirdiğini ve konunun şu anda yargıda olduğunu söyledi.