Spor »

Her şey 2016 Rio Olimpiyatları için

Her şey 2016 Rio Olimpiyatları için


@mersinhaber 'i takip et

Her şey 2016 Rio Olimpiyatları için

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na yönelik federasyonlarla yol haritasını belirledi

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Umuyorum ki 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, en yüksek sporcu katılımı sağladığımız ve en fazla madalya kazandığımız organizasyon olarak kayıtlara geçecek"

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda en yüksek sporcu katılımını hedeflediklerini belirterek, "Rio olimpiyatları, en fazla madalya kazandığımız organizasyon olarak da kayıtlara geçecek" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2016 Rio de Janerio Olimpiyatları'na 1,5 yıl kala sporcu katılımının yanında sportif başarıya da önem veren bakanlık, çalışmalar sonucunda federasyonlarla yol haritasını belirledi.

Bakan Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları hazırlık sürecini bizzat takip ettiğini belirterek, ülke sporuna yakışır başarılar elde etmek adına çalışmalara gece gündüz demeden sürdürmenin şart olduğunu ifade etti.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılımın yanı sıra sportif başarılarla da rekorların yaşanması için çaba sarf edeceklerini dile getiren Bakan Kılıç, "2016 Rio'ya tarihimizin en yüksek sporcu sayısıyla gitmek istiyoruz ama buradaki hedefimiz sadece bu konu başlığında sınırlı kalmamalı. Umuyorum ki, 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, en fazla madalya kazandığımız organizasyon olarak da kayıtlara geçecek. Bunu sağlamak için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Türkiye'nin önemli bir spor ülkesi olduğunu belirterek, "Bunu da 2016 Rio Olimpiyatları'nda en güzel örnekleriyle dünyaya göstereceğiz" dedi.

-Federasyonlarla olimpiyatlara hazırlık süreci planlandı

2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlık sürecinde federasyonlarla çeşitli planlamalar yapılırken, bu bağlamda olimpiyatlara dönük Strateji Yüksek Kurulu oluşturuldu.

Federasyonların 2015 yılı faaliyet programları, kota müsabakaları göz önünde bulundurularak hazırlandı, branşların ve sporcuların takibi için alanında uzman kişilerce bir ekip oluşturuldu. Ekip, olimpiyatlarda mücadele etmesi muhtemel sporcuların ve rakiplerinin performans ve müsabakalarının takibini an be an gerçekleştirecek.

Bakanlık, olimpiyatlarda madalya hedefi için fizyoterapist, mentör, spor psikoloğu, masör, diyetisyen, kondisyoner gibi destek elamanlarının milli takımlarda istihdamını sağladı. Olimpiyatlara hazırlık sürecinde sporcuların fiziksel ve mental gelişimleri için performans testlerine tabi tutulması çalışmaları yapıldı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda ülke spor tarihinin en büyük başarılarının kazanılması amacıyla olimpik sporcu havuzu belirlendi. Ayrıca federasyonların olimpiyat takımlarının hazırlanması için branşlarında üst düzey yerli ve yabancı antrenörlerin istihdamı sağlandı.

Muhabir: Esra Duman
Yayınlayan: Hüseyin Doğru


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.