Spor »

TFF'den ''zemin'' etüdü

TFF'den ''zemin'' etüdü


@mersinhaber 'i takip et

TFF'den "zemin" etüdü

- TFF Tesisler Komitesi Başkanı Beyazlı:

"Statlarla ilgili federasyonun bir yaptırımı yok. Prosedür değişikliğine gidilmesi gerekiyor"

- "Federasyon olarak 'ne yapabiliriz' diye bir çalışmamız var"

ANKARA - HÜSEYİN DOĞRU - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi ve Tesisler Komitesi Başkanı Mustafa Beyazlı, stat zeminlerinin tartışılmasına ilişkin, "Statlarla ilgili federasyonun bir yaptırımı yok. Prosedür değişikliğine gidilmesi gerekiyor" dedi.

Beyazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol maçlarının oynandığı statların Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da kulüplere tahsisli olduğunu belirterek, TFF'nin kontrolünde stat bulunmadığını söyledi.

Statların bakımının tahsisli kulüplerce yapıldığını anlatan Beyazlı, "Sezon başlamadan önce lisans verirken bizim ekiplerimiz stat güvenliğiyle ilgili inceleme yapar. Buna göre lisans veririz, eğer varsa eksiklerini gidermelerini isteriz. Stat zemini de bunun içindedir. Ancak sezon içinde zeminde sorunlar çıkabiliyor" diye konuştu.

"Türkiye'de bir stat zemini problemi var" diyen Beyazlı, şunları kaydetti:

"Stat zeminlerinin bakımı profesyoneller eliyle yapılıyor. Zemin sorunu daha çok Ankara ve Konya'da olduğu gibi 2-3 takımın maç yaptığı statlarda yaşanıyor. Ancak statlarla ilgili federasyonun bir yaptırımı yok. Prosedür değişikliğine gidilmesi gerekiyor.

Statlar ya Gençlik ve Spor Bakanlığına ait ya da kulüplere tahsis edilmiş durumda. Ancak federasyon olarak 'ne yapabiliriz' diye bir çalışmamız var. Türkiye'de yeteri kadar stadımız yok. Birçok yeni stat yapılıyor. Bunlar tamamlandığında zemin sorunu zaten kendiliğinden çözülecektir."

Muhabir: Hüseyin Doğru
Yayınlayan: Ülkü P. Karakuş


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.