Spor »

Sutopunda hedeften sapma yok

Sutopunda hedeften sapma yok


@mersinhaber 'i takip et

Sutopunda hedeften sapma yok

- Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Akgün:

"Avrupa Şampiyonası finallerinde mutlaka boy göstereceğiz. Finallerde de ilk 8'e kalıp olimpiyat elemelerine katılacağız"

- Sutopu Milli Takımı Başantrenörü Olcaytu:

"Almanya maçının hakemleri çok zayıf kaldı"

İSTANBUL - KEMAL ÇOLAK - Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, 2016 Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan A Milli Erkek Sutopu Takımı'nın, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak finallere katılacağına inandığını söyledi.

Başkan Vedat Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gruptaki son maçında dün Almanya'ya 15-9 yenilen A Milli Erkek Sutopu Takımı'nın bu mağlubiyeti telafi edebileceğini belirtti. Akgün, şunları söyledi:

"Tabii ki grubu birinci olarak tamamlasaydık çok daha iyi olacaktı ama kaybedilmiş bir şey yok. Üzülecek bir şey de yok. Bu yenilgi telafi edilebilir. İkinci grup maçları öncesi önümüzde bayağı bir zaman var. İnanıyorum ki yolumuza devam edeceğiz."

Almanya maçını hakem hataları nedeniyle kaybettiklerini de savunan Akgün, "Avrupa Şampiyonası finallerinde mutlaka boy göstereceğiz. Finallerde de ilk 8'e kalıp olimpiyat elemelerine katılacağız. Ben ümidimi hiçbir zaman kaybetmiyorum. Oyuncularda da aynı inancı görüyorum" şeklinde konuştu.

- Olcaytu: "Almanya maçının hakemleri çok zayıf kaldı"

Türkiye Sutopu Milli Takımı Başantrenörü Alp Olcaytu ise Almanya'nın önceki yıllarda olimpiyatlarda mücadele etmiş bir takım olduğunu hatırlatarak, "Almanya tabi bizden daha kuvvetli. Ancak biz de hedeflerimizi büyüttük" dedi.

Almanya maçının hakemlerini eleştiren Olcaytu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Maçın hakemleri çok zayıf kaldı. Maçı kaldırabilecek hakemler olmadığını biliyorduk ama ev sahibi ülkenin olduğu yerde bu kadar taraf tutup maç yönetmelerine anlam veremedik. Ben her şeye rağmen çok iyi oynadığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Alp Olcaytu, Belgrad'daki finallere gitmek için ikinci turda kendilerine bir galibiyetin yetebileceğini de kaydetti. Olcaytu, şöyle konuştu:

"Avrupa Şampiyonası finallerine gideceğimizi umuyorum. Bir daha ki turumuz ekim ayında. O zamana kadar çalışıp daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Orada bir takımı yenmemiz, büyük ihtimal bize yetecek. Finallere gittikten sonra da orada ilk 8'e girip olimpiyat elemelerine kalmayı hedefliyoruz. 2016 için elimizden geleni yapacağız."

Muhabir: Kemal Çolak
Yayınlayan: Çetin Arslancan


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.