Spor »

Karate 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası

Karate: 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası


@mersinhaber 'i takip et

Karate: 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası

- Türk Milli Takımı sporcuları, 2 bronz madalya kazandı

İSTANBUL - İsviçre'de düzenlenen 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın son gününde, gündüz seansında Türkiye 2 bronz madalya kazandı.

Türkiye Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Zürih kentindeki Saal Spor Salonu'da gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde, gündüz seansında 21 yaş altı elemeleri yapıldı. Bayanlar ferdi kumite 55 kiloda Büşra Tosun, Bosnalı Iva Klepic'i 2-1 yenerek başladığı elemelerde, İsviçreli Iliana Bartolotta'yı 5-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Makedon Marija Matrakoska'yı 5-1'le geçen milli sporcu, yarı finalde Rus Valeria Finashkina'ya 1-0 yenildi.

Üçüncülük mücadelesinde Macar Lilien Vajda ile karşılaşan ay-yıldızlı sporcu, üstün olduğu mücadeleyi 6-0 kazanarak bronz madalya kazandı. Kariyerinde dünya üçüncülüğü de bulunan Büşra Tosun, 2012 yılının ardından yeniden üçüncülük kürsüsüne çıktı.

- Vildan Güvercin kariyerinin zirvesine çıktı

Bayanlar ferdi kumite artı 68 kiloda mücadele eden Vildan Güvercin ise ilk turda İskoç Hannah Wood'u 2-0, ikinci turda Fransız Nancy Garcia'yı 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

İtalyan Clio Ferracuti'ye 1-0 kaybeden milli sporcu, bronz madalya finaline kaldı. Bronz madalya maçında Hırvat Anamarija Krizan ile karşılaşan Vildan Güvercin, müsabakayı 4-1 kazanarak kariyerinin en önemli başarısını elde etti.

- Alparslan Yamanoğlu, altın madalya için ter dökecek

21 yaş altı erkekler ferdi kumite artı 84 kiloda mücadele eden Alparslan Yamanoğlu da zorlu mücadeleler sonunda adını finale yazdırmayı başardı.

İlk turu "bay" geçtikten sonra ikinci turda Estonyalı Tanel Paabo ile karşılaşan milli sporcu, bir ara 4-0 geriye düştüğü mücadelede tatamiden 9-7 galip ayrıldı. Çeyrek finalde İsviçreli Sabri de Martin'i 4-0'la geçen milli sporcu, yarı finalde de Rus Vasily Antokhiy'i 4-1 yenerek finale yükseldi.

Bu akşam yapılacak finalde Aleksandar Sestakov ile karşılaşacak Alparslan Yamanoğlu, Avrupa şampiyonluğu için mücadele edecek.

Muhabir: Kemal Çolak
Yayınlayan: Çetin Arslancan


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.